Μέριμνα της Μητροπόλεως Φωκίδος για τους άπορους φυλακισμένουςΤο Πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού Αμφίσσης επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος, για να ευλογήσει την προσπάθεια και να δει από κοντά την εξέλιξη της ετοιμασίας των πακέτων φιλανθρωπίας προς τις φυλακές Αμφίσσης και Μαλανδρίνου.

Ο υπεύθυνος της Ποιμαντικής Διακονίας Φυλακισμένων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκας, με την βοήθεια ιερέων και εθελοντών, ετοίμασαν για ακόμα μια φορά πακέτα αγάπης και φροντίδας, που στέλνει η Ιερά Μητρόπολή μας, προς τους απόρους φυλακισμένους.

Αυτή τη φορά η Μητρόπολή μας συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μας ζήτησαν οι ίδιοι οι φυλακισμένοι και τα οποία δυστυχώς δεν παρέχει το κράτος προς τους απόρους φυλακισμένους των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας μας. Η μόνη μέριμνα του κράτους στους φυλακισμένους είναι το φαγητό και τίποτε άλλο. Οπότε το λόγο έχει κι εδώ πάλι η Εκκλησία μας.

Έτσι συγκεντρώθηκαν σαμπουάν, οδοντόκρεμες, εσώρουχα, ρούχα, καθαριστικά ρούχων, σαπούνια κ.α. δια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τα οποία μοιράστηκαν προσωπικά στους απόρους φυλακισμένους και συγκεκριμένα στα καταστήματα κράτησης Αμφίσσης και Μαλανδρίνου.

Επίσης η Τράπεζα Alpha Bank προσέφερε στην Μητρόπολη Φωκίδος για 153 πτωχές οικογένειες δέματα αγάπης. Η Ιερά Μητρόπολη ευχαρίστησε την Alpha Bank και πρόσφερε τα δέματα αγάπης σε 153 οικογένειες του Νομού Φωκίδος που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.