Δεύτερη συνάντηση των κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η συνάντηση των κατηχητών και βοηθών της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Άμφισσα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. κ. Θεόκτιστος ευχαρίστησε όλους τους κατηχητές, κληρικούς και λαϊκούς για τις προσπάθειες που καταβάλουν. Ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη να συνεχίσουν όλοι την προσπάθεια για την ευόδωση του κατηχητικού έργου.

Παίρνοντας τον λόγο ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος κάλεσε τους κατηχητές να κάνουν μια σύντομη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στις κατά τόπους συνάξεις των παιδιών και των νέων. Δόθηκε ο λόγος σε όλους τους κατηχητές οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσέλευση των παιδιών, στις συνθήκες που επικρατούν στις ενορίες τους και στα διάφορα προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.



Στη συνέχεια ο υπεύθυνος νεότητος μας ενημέρωσε για το σύνολο των παιδιών και των νέων που προσέρχονται στα κατηχητικά. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία σε όλους να αποκτήσουν μια σαφή εικόνα για την κατηχητική δράση όλων των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πιο συγκερκριμένα γνωστοποίησε σε όλους ότι στη Ιερά Μητρόπολή μας λειτουργούν ενοριακές συνάξεις νέων σε 25 Ιερούς Ναούς και για διάφορες κατηχητικές βαθμίδες. Επίσης γνωστοποίησε στους κατηχητές ότι σύνολον σε όλη την Μητρόπολή μας ο αριθμός των παιδιών που παρακολουθούν τα κατηχητικά σχολεία κυμαίνονται από 500 περίπου παιδιά σε κάθε σύναξη, έως 700.

Επίσης έγινε ενημέρωση για την Πανελλήνια σύναξη των υπευθύνων νεότητος των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 4 - 5 Μαρτίου 2016 στην Πεντέλη Αττικής, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας. Η παραπάνω σύναξη είχε θέμα: «Προβληματισμοί, οραματισμοί και συνεργασίες για τη Νεότητα». Μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους ενημερωτικό φυλλάδιο με τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από τους συνέδρους.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μάς καθοδήγησε πώς να ενεργήσουμε στα διάφορα θέματα που συζητήθηκαν και μας έδωσε συμβουλές για την συνέχεια της ιεραποστολικής μας δράσης. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης πήραμε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο οποίος ευχήθηκε η Χάρις του Θεού να μας συνοδεύει στις προσπάθειές μας.

Αναμφίβολα η συνάντηση αυτή συνέβαλε στην πρόοδο της λειτουργίας του κατηχητικού έργου στην Ιερά Μητρόπολή μας και ευχόμαστε και στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε αντίστοιχες εποικοδομητικές συναντήσεις.