Δελτίο ειδήσεων Γαλιλαίας Γ΄ περιόδου για κορίτσια 12-18 ετών



20 Ιουλίου - 1 Αυγούστου 2018
     Ακόμα δεν πάτησαν το πόδι τους τα κορίτσια στον χώρο της Γαλιλαίας και άρχισε να κυριαρχεί η αγωνία και η χαρά σε όλο της το μεγαλείο. Γι΄ αυτό ας μην το αργούμε και  πολύ, ανακοινώνουμε τις ομάδες και σβέλτα στους θαλάμους.


    Από τη Γαλιλαία μας φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ποτέ το μοναδικό, το ανεπανάληπτο, το παιχνίδι των ανατροπών… το SURVIVOR, στο οποίο κατάφεραν οι κατασκηνώτριες μας να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό και να κάνουν το αρχηγείο να πεθάνει απ τα γέλια με τις επικές τούμπες τους! Στα αγωνίσματα δεν έλειψε και η επικίνδυνη πισίνα με τα πιράνχας … μαμά μουυυ!!!! 

   Επιπλέον ακολούθησαν πολλά … μα πολλά παιχνίδια με νερό. Πιστεύω ξέρετε τι σημαίνει αυτό … ΜΠΟΥΓΕΛΩΜΑ!!!.. ναι καλά ακούσατε! Βρήκαμε πολλά κουβαδάκια να καλύπτουν προσωπάκια. Ας μην ξεχνάμε όμως και την εκδρομή στην Αγία Τριάδα, όπου το δασάκι έγινε ΛΙΜΝΟΥΛΑ!!!

   ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ!!! AMBER ALERT, AMBER ALERT!!! Εξαφάνιση αρχηγείου! Μπορείτε να βοηθήσετε; Οι ομαδάρχισσες ψάχνουν αλαφιασμένες τα πρόσωπα του αρχηγείου και ρωτάνε τους πάντες γεμάτο αγωνία, μήπως ξέρουν που είναι, ενώ τα κορίτσια πίσω στην κατασκήνωση εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι το αρχηγείο λείπει και οργανώνουν ένα μικρό παρτάκι. Εν τέλει οι ομαδάρχισσες υποψιάζονται που κρύβεται το αρχηγείο και έτσι πήγανε και μια βραδινή εξόρμηση στο δάσος. ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ. ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ!!!
   Φυσικά υπήρχαν πολλά ακόμα παιχνίδια όπως χώρες, ποδοσφαιράκι, επιτραπέζια παιχνίδια, κρυμμένοι θησαυροί με τρομερές δοκιμασίες, αφού τα κορίτσια μας από όμορφες και περιποιημένες έπρεπε να γίνουν άσχημες και ατημέλητες για την συμμετοχή τους στα κακιστεία και χαλαρές στις game night βραδιές γι’ αυτούς που θέλουν κάτι πιο light!
   Μέσα σε όλη αυτή την τρέλα που επικρατούσε ερχόταν για να γαληνέψει τις ψυχές μας στο κιόσκι της κατασκήνωσης η γερόντισσα Μόνικα με τις καθημερινές ομιλίες της αλλά και να μας προετοιμάσει για το μυστήριο της Εξομολόγησης. Έτσι οι κατασκηνώτριές μας καθάρισαν την ψυχούλα τους και την επόμενη μέρα μεταλαμβάνουν σώμα και αίμα Χριστού! Στη θεία λειτουργία εκείνη την Κυριακή έγινε και μνημόσυνο για τις ψυχές που κάηκαν από την τρομερή πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αθήνα εκείνη την εβδομάδα όπως μας εξήγησε και ο γέροντας π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Έτσι προσευχηθήκαμε στον Θεό να έχει όλες αυτές τις ψυχές κοντά του στην αιώνια ζωή!
   “Πώς γίνετε να ξεχωρίσεις ένα καλογραμμένο, πνευματικό βιβλίο άραγε”; Με την ομιλία του ο πατέρας Δαβίδ απάντησε σε αυτή την απορία, μετέδωσε την αγάπη του για τα βιβλία  στις κατασκηνώτριές μας και τους πρότεινε καλογραμμένα, πνευματικά βιβλία! Και έτσι ΞΕΜΕΙΝΕ η έκθεση από ΒΙΒΛΙΑ!!!
   Επίσης οι κατασκηνώτριές μας πήγαν επίσκεψη και στο γυναικείο μοναστήρι των Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Δωρίδος φυσικά ούτε από εκεί έλειψε το παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά μέσα στις ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ… ΜΠΟΥΥ!!!
   Συνήθως όταν λες πως πας κατασκήνωση νομίζεις πως γλιτώνεις από το διάβασμα… ΑΜ ΔΕΕ!!!Οι κατασκηνώτριες φέτος είχαν την απόλυτη δοκιμασία να ανοίξουν την σκονισμένη Καινή τους Διαθήκη και να διαβάσουν, γιατί θα ακολουθούσε ένας τρομερός διαγωνισμός Αγίας Γραφής!!! Προς έκπληξη όλων μας όλες οι κατασκηνώτριες διαγωνίστηκαν πολύ σκληρά αλλά στο τέλος νικήτρια του φετινού διαγωνισμού Αγίας Γραφής είναιιιι… η Ραφαηλία Βέλιου!!!
   Την ευχάριστη έκπληξη στην κατασκήνωσή μας έκανε η κυρία Δήμητρα, η οποία έμαθε στις κατασκηνώτριές μας την τέχνη της κεραμικής. Η φαντασία αφέθηκε ελεύθερη και δημιούργησαν έργα τέχνης!!! (εντάξει, δεν τα λες και όλα έργα τέχνης… χε, χε, χε,)
   Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσουμε ότι ΚΑΙ φέτος είχαμε την χαρά και ευλογία να συναντήσουμε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Θεόκτιστο ο οποίος αφενός έδωσε την ευλογία και την ευχή του σε όλες μας, αλλά και έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία
  Οι κατασκηνώτριες δεν άφησαν την φαντασία τους να αφεθεί μόνο στην τέχνη της κεραμικής αλλά και στην τέχνη του θεάτρου. Η κάθε ομάδα ξεχωριστά ετοίμασε από ένα μικρό σκετσάκι με ένα συγκεκριμένο θέμα, για να το παρουσιάσει την προτελευταία νύχτα σε όλη την κατασκήνωση και το αρχηγείο. Για παράδειγμα η 1η ομάδα είχε το θέμα ''Μακεδονία'', η 2η το θέμα ''Κωνσταντινούπολη'', η 3η το θέμα ''Σμύρνη'' και η 4η το θέμα ‘'Πόντος''. Η θεατρική βραδιά δεν ξεχείλιζε μόνο από φαντασία αλλά και από δάκρυα αφού οι ομάδες κατάφεραν να συγκινήσουν το αρχηγείο και τις υπόλοιπες κατασκηνώτριες.
  Έτσι μετά από όλα αυτά την τελευταία μέρα οι κατασκηνώτριές μας επισκέφθηκαν τον Γέροντα της Μονής Τρικόρφου και πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος πατέρα Νεκτάριο Μουλατσιώτη για τον ευχαριστήσουν για όλα αυτά που τους είχε προσφέρει καθόλη την διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.
  Κάπως έτσι με πολύ γέλιο, κέφι, διασκέδαση και θεό τελείωσε και αυτή η κατασκηνωτική περίοδος! Καλό σας βράδυ και καλή αντάμωση από το Galilaia TV!

Για την Γαλιλαία
Δ. Δ.