Στο Γαλαξείδι ο Μητροπολίτης μας κ. Θεόκτιστος


Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε το Γενέσιο του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην ομώνυμη ενορία Γαλαξειδίου, όπου ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκτίστου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα θαύματα που κάνει ο Άγιος Θεός για τη σωτηρία της ψυχής μας, επιλέγοντας κάθε φορά και έναν διαφορετικό τρόπο.

Αναφέρθηκε στο θαύμα της γέννησης του Προδρόμου, όπου ο πατέρας του Ζαχαρίας ήταν ιερέας και μια μέρα τον επισκέφθηκε άγγελος Κυρίου και του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο και θα τον ονόμαζε Ιωάννη. Όμως ο Ζαχαρίας δυσπιστούσε στο άκουσμα του αγγέλου, διότι η γυναίκα του η Ελισάβετ ήταν ηλικιωμένη και στείρα και ήταν αδύνατο να γεννήσει παιδί. Πράγματι η γυναίκα του μετά από εννέα μήνες γέννησε γιο και ονομάστηκε Ιωάννης.

Τα θαύματα είναι η απόδειξη της πίστεώς μας, ότι είναι μια ζωντανή θρησκεία και η Χάρις του Αγίου Πνεύματος ενεργεί όχι μόνο στην εποχή του Χριστού, αλλά και στη δική μας εποχή. Όταν ο άνθρωπος προσεύχεται, έχει ειλικρινή μετάνοια, ζει εν Χριστώ και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό, τότε η Χάρις του Αγίου Πνεύματος ενεργεί και γίνεται το θαύμα. Ο Άγιος Θεός είναι πάντα πρόθυμος να μας βοηθήσει στα προβλήματά μας και στη σωτηρία της ψυχής μας και ενεργεί δια θαυμαστών σημείων, αρκεί εμείς να προσευχόμαστε με υπομονή και απόλυτη εμπιστοσύνη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως