Η εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ερατεινή

Στην Ερατεινή Φωκίδος, για την εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, βρέθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, όπου χοροστάτησε και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, κάτι το οποίο έγινε και στην Υπεραγία Θεοτόκο. Ναι μεν πέθανε και ετάφη ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, αλλά μετέστη στην αιώνια ζωή. Όπως ο ίδιος Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής και Θεολόγος μας αναφέρει στην Α΄ Επιστολή Ιωάννου, εκείνος που είναι ενωμένος μέσω της πίστης με τον Χριστό και τον έχει δικό του, έχει την αληθινή και αιώνια ζωή. Έτσι και ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ναι μεν γεύθηκε θάνατο, αλλά θάνατο που τον οδήγησε στην αιώνια ζωή, διότι ο ίδιος ενώ ήταν ακόμα πάνω στη γη, ήταν ενωμένος με τον Χριστό που είναι η πηγή της ζωής και αυτός που είναι ενωμένος με την πηγή της ζωής, τον Ιησού Χριστό, θα ζει αιώνια.

Επίσης τόνισε ότι όπως ήταν ενωμένος ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος με τον Ιησού Χριστό, έτσι κι εμείς οι άνθρωποι χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι μαζί Του, για να μην γευθούμε θάνατο.

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως