Τρεις νέες μοναχικές κουρές στο Τρίκορφο Φωκίδος

Η τελευταία ημέρα του μηνός Ιουλίου, μπορεί να ήταν αρκετά ζεστή από τα καιρικά φαινόμενα, ταυτόχρονα όμως ήταν μια ημέρα πνευματικής δροσιάς, πλήρης χάριτος και αγάπης του Θεού για το μοναστήρι μας στο Τρίκορφο της Φωκίδος. 

Η αιτία αυτής της πνευματικής δροσιάς εν μέσω καύσωνα, ήταν η μοναχική κουρά 3 νέων μορφωμένων ανθρώπων που επεθύμησαν να προσφέρουν τη ζωή τους στον Χριστό, που θα τους οδηγήσει αρχικά στη σωτηρία της ψυχής τους και κατά δεύτερον στη σωτηρία των ψυχών όλων αυτών που το επιθυμούν δια μέσω της προσευχής των.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και χαράς, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος χειροθέτησε 3 μοναχούς στο ζωντανό και πνευματοφόρο Προπύργιο, μοναχικής ασκήσεως και προσευχής τόσο για την τοπική Εκκλησία όσο και για όλους τους προσκυνητές, όπως αποκάλεσε το ανδρώο Ησυχαστήριο των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, που αριθμεί τους 30 μοναχούς.

Ο δόκιμος Ελευθέριος Αναδιώτης Πτυχιούχος Λογιστικής του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, έλαβε το όνομα Παΐσιος μοναχός, προς τιμήν του αγιορείτη Αγίου Παϊσίου, ο δόκιμος Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος τελειόφοιτος Λυκείου, έλαβε το όνομα Νικόδημος μοναχός, προς τιμήν του κρυφού μαθητού του Κυρίου μας και ο δόκιμος Νικόλαος Κυρίτσης Πτυχιούχος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Καρδιολογική Νοσηλευτική», έλαβε το όνομα Αμφιλόχιος μοναχός, προς τιμήν του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας Αμφιλοχίου του Πατμίου.

Ο Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου μας και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Φωκίδος Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη για τις κουρές των μοναχών και του ευχήθηκε να συνεχίσει το έργο του στην πνευματική αναγέννηση της τοπικής μας Εκκλησίας προς δόξαν Θεού.