Μάγεψε το κοινό της Άμφισσας η παράσταση ‘‘ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ’’

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 η θεατρική παράσταση  ‘‘ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ’’ στο κατάμεστο θέατρο του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας. Την εκδήλωση που τιμά ταυτόχρονα τις δύο μεγάλες ιστορικές επετείους του Έθνους μας (1821 και 1922), οργάνωσε το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος και παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα της Μητροπόλεώς μας.

Τη θεατρική παράσταση παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος, ο ιερός κλήρος της περιφερείας και κοινό κάθε ηλικίας από την Άμφισσα και τις γύρω περιοχές, που ταξίδεψε στο χρόνο μέχρι το σήμερα, απολαμβάνοντας ένα θέαμα που συνδυάζει δρώμενα με μουσική και προβολή εικόνας.

Μετά το τέλος της παράστασης και μέσα σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού του κοινού ο Σεβασμιώτατος εκδηλώνοντας το θαυμασμό του για το ταλέντο των ηθοποιών, συνεχάρη συγκινημένος τους συντελεστές και ιδιαιτέρως τον Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκα που έγραψε και σκηνοθέτησε το πρωτότυπο αυτό έργο, αλλά και τον υπεύθυνο του Κέντρου Νεότητος Αρχιμ. Αυγουστίνο Σύρρο για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι πρόκειται για ένα έξοχο αφυπνιστικό θέαμα με πλήθος μηνυμάτων, που θέτει φλέγοντα ερωτήματα για το περελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, δίνοντας τις κατάλληλες απαντήσεις που ωφελούν και προβληματίζουν.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί ξανά στις 16 Οκτωβρίου στον πολύχωρο ‘‘Φλόγες’’ στη Μανάγουλη Δωρίδος, όπου δίνεται η ευκαιρία να την παρακολουθήσει το κοινό της ευρύτερης περιοχής.