3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Χριστιανικής Νεολαίας | Λήξη κατηχητικής χρονιάς της Ι. Μ. Φωκίδος v.1
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το 3o Φεστιβάλ της Ι. Μ. Φωκίδος, που έγινε με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Θεοκτίστου, αφού προσήλθαν πάνω από 700 παιδιά, νέοι και γονείς στο Τρίκορφο Δωρίδος, στον καταπράσινο χώρο Φιλοξενίας παιδιών και όχι μόνο, που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας, και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου '23 το απόγευμα και σήμανε την λήξη κατηχητικής χρονιάς 2022-23.

Μετρήσαμε 120 I.X. αυτοκίνητα, 7 πούλμαν από Δελφούς, Κίρρα, Άμφισσα, Ιτέα (2 λεωφ.), Γαλαξίδι, Ερατεινή και πάνω από 700 παιδιά, νέους και γονείς.

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο Δήμαρχος Δωρίδος κος Καπεντζώνης, ο πρόεδρος του χωριού κος Βίτσας, πολιτευτές του τόπου και πλήθος λαού.

Ο υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος ανέλαβε τον συντονισμό και την παρουσίαση του Φεστιβάλ, ενώ πολλοί κατηχητές της Μητροπόλεως μας είχαν προσέλθει και είχαν αναλάβει την εκτέλεση των παιχνιδιών.

Το σήμα δόθηκε, η έναρξη του 3ου μεγάλου φεστιβάλ ξεκίνησε! Και αμέσως η μπόρα!!! ξεκίνησε και όλοι σαν κυνηγημένοι έτρεχαν να βρουν ένα στέγαστρο! Όμως σε λιγότερο από μισή ώρα η βροχή σταμάτησε και όλα πήγαν θαυμάσια με την Χάρη του Θεού μας!

Ο τόπος γέμισε με μαθητές οι οποίοι ξεχύθηκαν στα γήπεδα και σε διάφορους άλλους χώρους όπου είχαν τοποθετηθεί οι βάσεις για τα 20 διαφορετικά παιχνίδια. Οι νέοι και τα παιδιά έτρεχαν χαρούμενα εδώ κι εκεί προσπαθώντας να πάρουν μία θέση σε όποιο παιχνίδι επιθυμούσαν να παίξουν!

Η οργάνωση άψογη, με 35 υπεύθυνα πρόσωπα να βοηθούν μικρούς και μεγάλους σε ό,τι χρειάζονταν, ενώ μουσική ακουγόταν στα μεγάφωνα και ο συντονιστής τρέχοντας γύρω από όλα τα παιχνίδια και με χαρούμενη νεανική διάθεση έδινε τις ανάλογες κατευθύνσεις!

Επί 3 ώρες δεν σταμάτησαν να παίζουν, αλλά και να τρώνε! Ο νικητής κάθε αγωνίσματος κέρδιζε κουπόνι δώρου, ενώ τα κεράσματα όπως σουβλάκι, αναψυκτικό, (προσφορά-δωρεά της κας Ουρανίας Τοπίντζη από την Αθήνα ) κέικ και ποπ-κορν ήταν διαθέσιμα δωρεάν για κάθε αγωνιζόμενο, αλλά και για τους συνοδούς τους. Αλλά και τα παγωτά όπως και ο καφές κράτησαν παρέα στους συνοδούς των παιδιών!

Ο ενθουσιασμός και η χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων!!! Ο χώρος καταπράσινος και ας γνωρίζουμε ότι ο χώρος αυτός τα καλοκαίρια φιλοξενεί νέους και νέες για τις θερινές τους διακοπές.

Το κλείσιμο του φεστιβάλ έγινε στο υπαίθριο Αμφιθέατρο της Γαλιλαίας (έτσι ονομάζεται ο χώρος φιλοξενίας), όπου ο διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με την νεοϊδρυθείσα Μουσική του παρέα ανέλαβαν να εκτελέσουν γνωστά μουσικά τραγούδια με το ιδιαίτερο νόημα: «… και τι ζητάω… τι ζητάω; Μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάω…» και χειροκροτήθηκαν ανάλογα, στολίζοντας ταυτόχρονα τον ουρανό με πολύχρωμα καπνογόνα και πυροτεχνήματα που ανέβαιναν στον ουρανό!

Πριν την λήξη του Φεστιβάλ πήρε τον λόγο ο Υπεύθυνος Νεότητας ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και ετοίμασαν το Φεστιβάλ αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρωτοσύγκελλο και ηγούμενο της Μονής που παρευρέθηκε παρόλη την κούρασή του -αφού μόλις πριν λίγες ώρες είχε επιστρέψει από την 17ήμερη παραμονή του στην Αθήνα για πνευματικούς λόγους- και τόνισε ότι από την αγάπη του στους νέους έχει δημιουργήσει αυτόν τον πανέμορφο τόπο για να έρχονται τα παιδιά να χαίρονται μέσα στη φύση.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι τα δώρα του Φεστιβάλ δεν ήταν ακριβά σε αξία, διότι η Μητρόπολή μας είναι πτωχή και το Γραφείο Νεότητας δεν έχει οικονομικούς πόρους. Ωστόσο τα σημερινά δώρα είναι από το μεροδούλι και μεροκάματο παιδιών που έχουν αποφοιτήσει από τα κατηχητικά μας ή είναι φίλοι του Γραφείου Νεότητας οι οποίοι έδωσαν από το υστέρημά τους μικρά ή μεγάλα ποσά προκειμένου να μαζευτούν τα δώρα που ξεπέρασαν στον αριθμό τα 150!

Κατόπιν μίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης φανερά ικανοποιημένος και χαρούμενος μετέφερε τον Χαιρετισμό και τις ευχές του Ποιμενάρχη μας κου Θεοκτίστου και απευθυνόμενος στα παιδιά αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους εξήγησε ότι την περίοδο της Τουρκοκρατίας πολλοί χριστιανοί αλλαξοπίστησαν χωρίς την πίεση των Τούρκων, αλλά με δική τους βούληση διότι δεν είχαν κατηχηθεί στην Ορθόδοξη πίστη. Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, η Μητρόπολή μας έχει δώσει τόσο μεγάλη βάση στα κατηχητικά και στους νέους! Τέλος, τόνισε, να κρατήσουν ψηλά στην ζωή τους τα δύο αστέρια της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας.

Τέλος, όλοι μαζί με μια φωνή είπαν δυνατά το «Δι΄ευχών…» κλείνοντας με αυτό τον τρόπο το 3ο Φεστιβάλ Χριστιανικής νεολαίας... και αναχώρησαν όλοι χαρούμενοι για τις εστίες τους!!

Ο μικρός Βασιλάκης την επόμενη μέρα:
«Μαμά… χθες ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου...»


Τέλος και τω Θεώ δόξα!

Από το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μ. Φωκίδος