Ο Μητροπολίτης Φωκίδος χειροτόνησε τον 24χρονο μοναχό Νεκτάριο σε διάκονο

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας λειτούργησε στο Ιερό ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε σε διάκονο, τον αδελφό της Ιεράς Μονής μοναχό Νεκτάριο, πτυχιούχο της Θεολογίας και υποψήφιο στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον νέο κληρικό του ζήτησε η ζωή του να είναι φως και παράδειγμα προς μίμηση από τους χριστιανούς μας. Ανέφερε ότι, οι κληρικοί μας σήμερα δεν πρέπει να είναι απλοί λειτουργοί, που θα χτυπούν την καμπάνα μόνο για έναν Εσπερινό και μια Θεία Λειτουργία, αλλά πρέπει να εργάζονται και να δραστηριοποιούνται εντός της κοινωνίας μας ιεραποστολικά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά. Έχουμε ανάγκη από κληρικούς με ζήλο Θεού και αγάπη προς τους συνανθρώπους μας. Κληρικούς που θα κινηθούν ανάμεσα στους νέους και τους μεγάλους της εποχής μας ώστε η Εκκλησία του Χριστού να κερδίζει νέα μέλη πιστά και συνειδητά και όχι τυπικούς χριστιανούς που δεν γνωρίζουν πολλές φορές για ποιο λόγο βρίσκονται μέσα στους ναούς και γιατί τελείται η Θεία Λειτουργία. 
Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «παιδί μου, γίνε φως, γίνε φάρος που θα φωτίζεις μέσα στο σκοτάδι της σημερινής κοινωνίας».

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και στην χειροτονία φωνάζοντας το «Άξιος». Μετά το τέλος της Θεία Λειτουγίας προσφέρθηκε κέρασμα και πλούσια τράπεζα προς όλους τους χριστιανούς.

Τέλος να τονίσουμε ότι η διακονική στολή που φόρεσε κατά τη χειροτονία του ο νεοχειροτονηθής διάκονος π. Νεκτάριος είναι η στολή που είχε κεντήσει η κατά σάρκα αδελφή του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσούλα Κλουκίνα όταν ο αδελφός της Θεόκτιστος χειροτονήθηκε διάκονος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος κυρού Θεοφίλου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως