Η εορτή του Αγίου Ευθυμίου στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος


Ένα διήμερο πανευφρόσυνης εορτής πραγματοποίηθηκε στο προσκύνημα του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου στο χωριό Αγία Ευθυμία Φωκίδος την Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020.

Στην λαμπρή αυτή πανήγυρη, όπου η οργάνωση και η αβραμιαία φιλοξενία του εφημερίου π. Χρήστου Λυκουρέση και των συνεργατών του ήταν άψογη, προσήλθε μεγάλο πλήθος λαού από όλη τη Φωκίδα, Αττική, Αχαΐα, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, για να συμμετάσχουν στην εορτή, να τιμήσουν τον Άγιο Ευθύμιο τον Μέγα, αλλά και να προσκυνήσουν τεμάχιο ιερού λειψάνου του καθώς και τη θαυματουργό εικόνα του.

Προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκτίστου το διήμερο ήταν οι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος με τον βοηθό Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο και Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, πλαισιούμενοι από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Φωκίδος Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, τον Γενικό Αρχιερατικό Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρ. Νικόλαο Καραγιάννη, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους και πλειάδα ιερέων.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό καθώς και στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο οποίος ομίλησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού. Ανήμερα της εορτής στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος ομίλησε κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού στη Θεία Λειτουργία. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου Ευθυμίου, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν στην Ι.Μ. Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε πλούσιο γεύμα στους Αρχιερείς, τους ιερείς και τους επισήμους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως