Εορτάζει το ανδρώο μοναστήρι του Τρικόρφου το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 εορτάζουμε πανηγυρικά στο Τρίκορφο Φωκίδος, στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, την μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού.

Το πρόγραμμα της πανηγύρεως έχει ως εξής:
Το Σάββατο 18 Ιουλίου στις 7.00 το απόγευμα θα τελεστεί αρχιερατικός Εσπερινός και την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου μετά την Θεία Λειτουργία θα έχουμε την χαρά και ευλογία να ακούσουμε να ηχεί το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο που βρίσκεται στο μοναστήρι του Τρικόρφου. Το γεγονός αυτό γίνεται κάθε 5 χρόνια στην εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, όπου θα ηχήσουν τα 400 σήμαντρα και οι 62 καμπάνες.

Την ημέρα εκείνη ανεβαίνουν επάνω στο καμπαναριό 400 άτομα όπου χτυπούν τα σήμαντρα για ευλογία και εν συνεχεία ηχούν και οι 62 καμπάνες. Ένα μεγάλο μοναδικό γεγονός για την Ιερά Μονή του Τρικόρφου και και της Μητροπόλεώς μας, που με αυτόν τον τρόπο αναβιώνουμε τον θρύλο της Εκκλησίας μας, για το καμπαναριό της Αγιά Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Το μοναστήρι του Τρικόρφου, σας καλεί όλους, να βρεθείτε κοντά σε αυτό το μοναδικό γεγονός που πραγματοποιείται κάθε 5 χρόνια.

Η πρόσβαση στην Ιερά Μονή γίνεται πιο εύκολη γι’ αυτούς που θα διέλθουν την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, διότι η διέλευση λόγω καλοκαιριού τα Σαββατοκύριακα γίνεται με κάρτα επιστροφής που διαρκεί 10 ώρες και πληρώνετε μια φορά.

Με χαρά σας περιμένουμε να έλθετε το Σάββατο 18 Ιουλίου και την Κυριακή 19 Ιουλίου για να εορτάσουμε μαζί τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού.


Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος