Ανακοινώσεις Ι.Μ. Φωκίδος για τον μήνα Αύγουστο 2020

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος στις 5 και 6 Αυγούστου χοροστάτησε και Λειτούργησε στον Ι.Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ιτέας. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην παρουσία του Προφήτη Ηλία και του θεόπτη Μωυσή στην Μεταμόρφωση του Κυρίου. Εξήγησε τους λόγους που εμφανίστηκαν αυτοί οι δυο άγιοι και όχι κάποιοι άλλοι. Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι σκοπός της ζωής μας είναι η εσωτερική μεταμόρφωση της ψυχής μας, η οποία μετατρέπει την σκοτεινή και αμαρτωλή ζωή μας σε Φως Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος στις 14 και 15 Αυγούστου χοροστάτησε και Λειτούργησε στην Ι. Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρνακόβης. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές της Παναγίας και παρακάλεσε τον κόσμο και τις δημόσιες υπηρεσίες να συνδράμουν την Μονή ώστε σύντομα να ξεκινήσουν τα έργα αναστηλώσεώς της, διότι έχουμε πολύ καθυστερήσει.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος στις 17 Αυγούστου κατά τη διάρκεια του Εσπερινού χειροθέτησε ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Δωρίδος, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Μπαλλή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος στις 22 και 23 Αυγούστου χοροστάτησε και Λειτούργησε στην Ι. Μονή Αποδόσεως Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κουτσουριωτίσσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος στις 25 και 26 Αυγούστου συμμετείχε στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως