Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Τρίκορφο Φωκίδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, σήμερα 1 Αυγούστου 2023 στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος.

Τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου.

Τα Ιερά Λείψανα κόμισε από το νησί της Μυτιλήνης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόχορος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υψηλού, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου. Αμέσως μετά την υποδοχή ακολούθησε δέηση στην είσοδο του Καθολικού της Μονής.

Έπειτα ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Φωκίδος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, εκ μέρους του Μητροπολίτου μας ευχαρίστησε τους Σεβ. Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Μυτιλήνης και Φωκίδος, καθώς και τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο π. Πρόχορο για τη μεταφορά των Ιερών Λειψάνων. Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και εν συνεχεία ακολούθησε η Μικρή Παράκληση της Παναγίας μας.

Με την παρουσία τους τίμησαν τους Αγίους Μάρτυρες οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, οι άρχοντες του τόπου και εκατοντάδες πιστοί από τις γύρω περιοχές.

Τέλος, να αναφερθεί ότι τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς ευλογία και αγιασμό των πιστών έως τις 17 Αυγούστου 2023. Όλες αυτές τις ημέρες η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου θα παραμένει ανοιχτή από τις 7:00 το πρωί έως και τη δύση του ηλίου. Καθημερινά στις 7:00 το πρωί θα τελείται Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η ακολουθία του Εσπερινού και της Παρακλήσεως της Θεοτόκου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος