Η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου στην Ι. Μ. Φωκίδος



Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ λειτούργησε την 15η Ιουνίου 2016, μνήμη των Αγίων Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος και Μόνικας της Μητρός αυτού, ο Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος.

Κατά την Θεία  Λειτουργία χειροτόνησε πρεσβύτερο τον εκ Δωρικού Φωκίδος και από 3ης Μαΐου ε.ε. ευλαβέστατο διάκονο Αθανάσιο Κολοκυθά. Ο π. Αθανάσιος είναι  συνταξιούχος αστυνομικός και πολύτεκνος πατέρας. Μάλιστα δυο εκ των τέκνων του, ο μοναχός Σεραφείμ και η μοναχή Παντάνασσα μονάζουν στα μοναστήρια του Τρικόρφου. Έως της χειροτονίας του υπήρξε ιεροψάλτης και Εκκλησιαστικός Επίτροπος της ενορίας Αγίας Παρασκευής Δωρικού, ενώ διετέλεσε κατά το παρελθόν και επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως Αττικής.

Ο Μητροπολίτης μας, πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας μιλώντας προς τους προσελθόντες πιστούς, τους προσκάλεσε να μένουν ενωμένοι με τον Χριστό και είπε πως αυτό επιτυγχάνεται με το να προσεύχονται και να μετέχουν συχνά στα Ιερά Μυστήρια. 

Απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα κληρικό και παραδίδοντας του, το Ιερατικό και ένα Ιερό Αντιμήνσιο για να τελεί με αυτά την Θεία Λειτουργία, τον παρότρυνε να είναι πάντοτε προσεδρεύων στο Ιερό Θυσιαστήριο με φόβο Θεού και αγάπη για τον λαό Του. 

Τέλος, ευχήθηκε  για την ονοματική εορτή τους, στην εορτάζουσα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Μοναχή Μόνικα και τον αδελφό και συνκτήτορα της μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ και Αρχιερατικό του επίτροπο στην περιφέρεια Ευπαλίου και Ποτιδανείας, Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Σύρο.

Τον Σεβασμιώτατο, ευχαρίστησε για την προσφορά της αναιμάκτου Θυσίας αλλά και την χειροτονία του πνευματικού του τέκνου π. Αθανασίου, ο Πρωτοσύγγελλος του και Καθηγούμενος της εορτάζουσας Μονής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.