Για πρώτη φορά λειτούργησαν οι κατασκηνώσεις της Ι. Μ. Φωκίδος για παιδιά 10-12 ετών.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ Ι. Μ. ΦΩΚΙΔΟΣ
Περί κατασκηνώσεων Ά και Β΄ περιόδου

-ΓΙΩΡΓΟΣ :
Αγαπητοί μας φίλοι καλησπέρα σας!
Παρακολουθείτε το δελτίο ειδήσεων των κατασκηνώσεων «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος στο Τρίκορφο Φωκίδος, από την Μαρία και τον Γιώργο.

-ΜΑΡΙΑ :
Για πρώτη φορά λειτούργησαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως για παιδιά της Δ΄, Ε΄, και Στ΄  Δημοτικού Σχολείου με απόλυτη επιτυχία.


-ΓΙΩΡΓΟΣ :
Η κατασκηνωτική περίοδος είχε διάρκεια 6 μέρες και φιλοξένησε αγόρια και κορίτσια.

-ΜΑΡΙΑ :
Την πρώτη μέρα μετά τις απογευματινές δραστηριότητες πραγματοποιήσαμε την πρώτη νυχτερινή εξόρμηση στο δάσος.

-ΓΙΩΡΓΟΣ :
Η αλήθεια είναι ότι φοβηθήκαμε πολύ διότι είδαμε έναν κατάλευκο λύκο… που ευτυχώς ήταν τελικά ο σκύλος του Μοναστηριού που ακούει στο όνομα «Όσκαρ».

-ΜΑΡΙΑ :
Μετά τη νυχτερινή λαχτάρα και αφού θαυμάσαμε τα αστέρια του ουρανού όλοι μαζί γονατίσαμε στην ύπαιθρο και κάναμε την πρώτη μας προσευχή ευχαριστώντας τον Θεό για όσα καλά μας έδωσε.

-ΓΙΩΡΓΟΣ :
Η 2η μέρα κύλησε με το καθιερωμένο ξύπνημα στις 9:00 το πρωί. Αργότερα αυτό που μας άρεσε ιδιαίτερα ήταν το ποδόσφαιρο με τέρμα τις κορίνες!!!

-ΜΑΡΙΑ :
Αυτό που μας ενθουσίασε ήταν ο νεροπόλεμος μέσω του παιχνιδιού Ναυμαχία. Ωστόσο καθόλου άσχημα δεν περάσαμε και με την μεσημβρινή ταινία.

-ΓΙΩΡΓΟΣ :
Την επόμενη μέρα Παρασκευή μετά την πρωινή προσευχή και τις καθαριότητες παίξαμε το παιχνίδι με γράμματα τοποθετημένα στις πλάτες μας. Πολύ τρέξιμο και γέλιο είχε!!!

-ΜΑΡΙΑ :
Το μεσημέρι η ταινία που είδαμε ήταν παρμένη από την Παλαιά Διαθήκη με τίτλο «Εσθήρ» και μας άρεσε πάρα πολύ ιδιαίτερα διότι μάθαμε πολλά πράγματα.

-ΓΙΩΡΓΟΣ :
Όμως αυτό που κυριολεκτικά μας ενθουσίασε ήταν η ιππασία με τα ήρεμα άλογα της κατασκήνωσης. Η Ζήνα, η Lady, η Φαίη και η Άντζη θα μας μείνουν αξέχαστες.

-ΜΑΡΙΑ :
Το απόγευμα ήρθε το συνεργείο της Galilaia T.V. να μας πάρει συνέντευξη

-ΓΙΩΡΓΟΣ :
Το βράδυ πέσαμε για ύπνο, αλλά αυτό που δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε είναι ποιος έκανε φασαρία?
Ποιος έκλεψε το κινητό του Μιμίκου?
Ποιος είναι τελικά ο Μιμίκος?
Και το βασικότερο όλων, ποιος έφαγε το παστίτσιο?

-ΜΑΡΙΑ :
Γιατί φτιάξαμε ποτέ παστίτσιο για να το φάμε;

-ΓΙΩΡΓΟΣ :
Και ήρθε το Σάββατο, το οποίο κύλησε, μετά από μια επεισοδιακή επιθεώρηση, αφού ισοψήφησαν αγόρια και κορίτσια με άριστα 10 στην καθαριότητα!

-ΜΑΡΙΑ :
Παρά την πυκνή ομίχλη παίξαμε ένα καταπληκτικό βόλευ στο οποίο κυριολεκτικά ποτίσαμε το γήπεδο με το αίμα μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε! Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Θέμης, ο σημαδεμένος!

-ΓΙΩΡΓΟΣ :
Το βραδάκι κύλησε με νηστίσιμο φαγητό καθώς και με εξομολόγηση για όσους επρόκειτο να κοινωνήσουν την επόμενη μέρα.

-ΜΑΡΙΑ :
Η μέρα του Κυρίου ξημέρωσε και όλοι μαζί εκκλησιαστήκαμε και σχεδόν όλοι κοινωνήσαμε τα άχραντα μυστήρια.

-ΓΙΩΡΓΟΣ :
Αργότερα είχαμε την χαρά να μας επισκεφθούν γονείς και φίλοι, ενώ αργά το βράδυ πραγματοποιήσαμε την γιορτή αποχωρισμού.

-ΜΑΡΙΑ :
Τέλος να τονίσουμε ότι ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η καθημερινή ομαδική προσευχή είτε πρωί είτε βράδυ, καθώς και κάθε απόγευμα όπου ο πατέρας Αυγουστίνος μάς εξηγούσε αποσπάσματα από την Βίβλο όπως τη δημιουργία του κόσμου, την πτώση των πρωτοπλάστων, τον κατακλυσμό του Νώε κ.α.

-ΓΙΩΡΓΟΣ :
Φίλες και φίλοι αυτό ήταν το δελτίο ειδήσεων των κατασκηνώσεων της «Γαλιλαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος για τα παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών!
Ραντεβού του χρόνου!!!!!!!!!!!

-ΜΑΡΙΑ :
Από το Γιώργο και την Μαρία καλό σας βράδυ.