Κατασκήνωση "Γαλιλαία" Αγόρια & Κορίτσια 12-18 ετών



Η κατασκήνωση «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας λειτούργησε και φέτος με την ευλογία του σεπτού Μητροπολίτου και Πατέρα μας κ. κ. Θεοκτίστου. Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12-18 ετών επέλεξαν και το φετινό καλοκαίρι να ζήσουν στην κατασκήνωση ένα κάτι διαφορετικό. Δεκατρείς μέρες γεμάτες παιδικό γέλιο, άφθονο παιχνίδι, αγνή συντροφιά και διασκέδαση.


Α. Αγόρια 12-18 ετών (Γυμνασίου -Λυκείου)

Τ’ αγόρια, ως κυνηγοί της δράσης και της έντασης, συμμετείχαν ενεργά σε διάφορες δραστηριότητες: ομαδικά και ατομικά πρωταθλήματα, paintball, αγώνες δρόμου και ταχύτητας, ιππασία, στίβος άθλησης, κρυμμένος θυσαυρός, το βραδινό παιχνίδι των “κάστρων”, ναυμαχία. Αλλά κι όσοι αναζητούσαν μια πιο... χαλαρή διασκέδαση, την έβρισκαν στην καφετέρια, απολαμβάνοντας κλασικά αλλά και σύγχρονα επιτραπέζια, ή παρακολουθώντας video θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου.


Η “Γαλιλαία” βέβαια μας παρείχε και πλούσια πνευματική τροφή. Συμμετέχοντας στην καθημερινή προσευχή, στον εκκλησιασμό, στα μυστήρια εξομολόγησης και Θείας Κοινωνίας, η ψυχή μας γέμισε με τη Χάρη του Θεού.

Όμως δεν έλειψαν τα αγιογραφικά μαθήματα από την Παλαιά Διαθήκη, αλλά και οι συζητήσεις με σύγχρονους προβληματισμούς μας (κίνδυνοι του Ίντερνετ, η διατήρηση της αγνότητας, η αχρήματη κοινωνία κ.α.). Ήταν απορία όλων μας αν τελικά μπορούμε να ζούμε ως χρισταινοί στη σημερινή κοινωνία.

Και η απάντηση δόθηκε την τελευταία ημέρα, στη μικρή γιορτή που πραγματοποιήθηκε. Άφθονο γέλιο που πρόσφεραν τα χιουμοριστικά σκετς όσο και η πρωτότυπη μουσική μπάντα. 

Στη συνέχεια της βραδιάς παρουσιάστηκε το θεατρικό video “Από την Εγώπολη στην Εσύπολη” αποδεικνύοντας μας ότι μπορούμε να βιώσουμε τον Χριστό και στη σημερινή κοινωνία, αρκεί να μειώσουμε το Εγώ μας - Εγωισμό μας Αρκεί να δώσουμε στην καρδιά μας στον Χριστό και στον αδελφό μας.






























Β. Κορίτσια 12-18 ετών (Γυμνασίου -Λυκείου)

Η επόμενη κατασκηνωτική περίοδος φιλοξένησε τις νεαρές κυρίες φιλοξενήθηκαν στην κατασκήνωση της Γαλιλαίας και οι δραστηριότητες δεν άργησαν να φανούν από το πρώτο κιόλας βράδυ!! ΓΗΠΕΔΟΟΟ ΤΙΜΕΕΕΕΕ!!!!!!!!

Φετινό σλόγκαν: Ηeyyy κατασκήνωση δώσ΄ μου λίγο χρόνο! (give me to me one time!!!!).

ΟΙ δύο που ακολούθησαν αφιερώθηκαν στην εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, αφού γιόρταζε η ομώνυμη Ιερά Μονή, που βρίσκεται δίπλα στην κατασκήνωση.

Έπειτα άρχισε το τρελό γέλιο!!! Ατέλειωτα παιχνίδια διασκέδαζαν το ένα μετά το άλλο τα παιδιά. Χαμένα κλειδιά σε όλη την κατασκήνωση, σκυταλοδρομίες εφ’ όλης της ύλης, κρυμμένος θησαυρός, κατασκευές, ιππασία, νύχτες τρόμου, νυχτερινά παιχνίδια με τα φωτά κλειστά, στολισμός θαλάμων, ανακήρυξη προστάτιδας Αγίας, θεατρικά σκετσάκια, εξορμήσεις στην Αγία Τριάδα, μπουγέλο, βραδιές τηλεοπτικών παιχνιδιών ήταν κάποια από τα παιχνίδια που παίξαμε!!

Μα πάνω από όλα, αυτό που κάνει την κατασκήνωση μοναδική, είναι ο Θεός που σκεπάζει με την χάρη Του! Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός μόνο μέσα σε 13 ημέρες τόσες πολλές ψυχές προερχόμενες από διαφορετικές οικογένειες, κατάφεραν να ζήσουν αρμονικά; Να ζουν να τρώνε, να παίζουν, να γελούν, να κλαίνε, να προσεύχονται μαζί! Τι είναι αυτό που τις κρατούσε ενωμένες 13 μέρες ενωμένες και αγαπημένες;

Μην το ψάχνεις.. η Αγάπη Του είναι. Ο ίδιος ο Χριστός που τις κάλεσε και φέτος κοντά Του. Στο σπίτι Του. Να ζήσουν για λίγες μέρες μαζί Του…..

Με δάκρυα στα μάτια, για μια ακόμη φορά, αποχαιρετήσαμε την γλυκειά Γαλιλαία. Δώσαμε πάλι ραντεβού του χρόνου στο ίδιο μέρος που Τον αγαπήσαμε... γιατί εκεί τον Χριστό γνωρίσαμε…

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩ ΘΕΩ ΔΟΞΑ!!!

Κατασκηνώσεις "Γαλιλαία"
Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος
στο Τρίκορφο Φωκίδος