Γιορτή νέων στον Μαραθιά Δωρίδος

Φίλοι μας!
Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση που πραγματοιήθηκε στον Μαραθιά Φωκίδος και που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος σε συνεργασία με την ενορία Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μαραθιά, και Αγίου Γεωργίου Καστρακίου Δωρίδος! Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τρίτη 16 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην πλατεία του χωριού.

Πολλοί ήταν εκείνοι που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ιδιαίτερα νέοι και παιδιά.






Το πρόγραμμα παρουσίασε, η νεαρή Αρχοντία Φρομουζοπούλου, κόρη του εφημερίου π. Νικολάου και εφημερίου του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Μαραθιά Δωρίδος και φοιτήτρια Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, και περιείχε βίντεο, θέατρο, σκετς, και χορό τα οποία πραγματοποίησαν παιδιά των κατηχητικών συνάξεων περιφέρειας Ευπαλίου - Ποτιδάνειας με την βοήθεια του πρεσβυτέρου πατρός Γρηγορίου Σαμά, εφημερίου Καστρακίου Φωκίδος και της πρεσβυτέρας του Ιωάννας Φωτοπούλου.




Τα βίντεο αφορούσαν στιγμιότυπα από τις συνάξεις των κατηχητικών σχολείων και των κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως καθώς και πολλών άλλων δραστηριοτήτων τους. 




Επίσης έπαιξαν ζωντανή μουσική με πιάνο και τραγούδησαν τιμητικά το ζευγάρι Gela and the Greek, αφού ο ελληνικής καταγωγής Αθανάσιος Παγώνης κατάγεται από το χωριό Μαραθιά Δωρίδος και κάνει καριέρα στην Γερμανία.



Τις εντυπώσεις ωστόσο κατάφερε να κλέψει, το διασκευασμένο παραμύθι της Μυρσίνης Βιγγοπούλου με τίτλο, "Από την Εγώπολη στην Εσύπολη" το οποίο δραματοποίησαν παιδιά από τις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως. Το έργο ήταν τηλεοπτικής παραγωγής και το αφηγήθηκε γλαφυρά ο εφημέριος του χωριού πρεσβύτερος πατέρας Νικόλαος Φρομουζόπουλος. 

Το έργο είχε βαθύ το νόημα και μας έδωσε να καταλάβουμε πως όλοι μας πρέπει πρώτα να σκεφτόμαστε το θέλημα του άλλου και μετά το δικό μας. ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ πρέπει να λέμε στις καθημερινές μας πράξεις και μετά εγώ.




Η εκδήλωση απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων των θεατών…

Κλείνοντας, μίλησε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας Αρχιμ. πατέρας Αυγουστίνος Σύρρος, τονίζοντάς μας πώς κάθε καλό έργο, κάθε προσπάθεια, έχει ένα και μόνο στόχο, να στραφούμε όλοι κοντά στον Χριστό μας και να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα Του!! 




Προέτρεψε, αρχικά, τους γονείς να προσεύχονται για τους ιερείς να τους ενδυναμώνει ο Θεός στο δύσκολο έργο τους, κατόπιν να προσεύχονται για την ψυχική υγεία των παιδιών τους και τέλος τους τόνισε να εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον Χριστό και στην Εκκλησία Του.

Η εκδήλωση έλαβε τέλος με το "Δι' ευχών" και όλοι αποχώρησαν με χαρά και ευχαρίστηση στο πρόσωπο.


  Για το Γραφείο Νεότητας
- Γωγώ Αποστολοπούλου -