(Αγόρια 12-18 ετών) ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ῾῾ΓΑΛΙΛΑΙΑ῾῾ από τον Γιώργο... Και τον Οδυσσέα!!!!


Φωτογραφία του χρήστη Γραφείο Νεότητας Ι.Μ. Φωκίδας.
Κυρίες και κύριοι, παρακολουθείτε ζωντανά το βραδινό νεανικό δελτίο ειδήσεων των κατασκηνώσεων «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, από τον Γιώργο...
Και τον Οδυσσέα!!!!
Πλήρης και φέτος η χώρα της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ φιλοξένησε για 13 ημέρες αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου που επέλεξαν να χαρούν και να απολαύσουν όσα προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια η κατασκήνωση ΓΑΛΙΛΑΙΑ.
Και το παιχνίδι ξεκινά! Ποδόσφαιρο και μπάσκετ είναι τα αθλήματα που επικεντρώνουν το βλέμμα των κατασκηνωτών, και ακολουθούν τα πρωταθλήματα σε πινκ-πονκ, μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι και σκάκι.
SURVIVOR, έπαθλα και ασυλίες στη ΓΑΛΙΛΑΙΑ! Μεταφορά νερόμπομπας - που κατέληξε σε μπουγέλο - και παιχνίδι μνήμης ήταν οι πρώτες δοκιμασίες, με έπαθλο παγωτάκι και δωρεάν εισιτήρια στο home-cinema της Γαλιλαίας με extra ποπ κορν!
Ασυλία δόθηκε στην ομάδα 2, η οποία απαλλάχτηκε για μία ημέρα από την καθημερινή της υπηρεσία, κερδίζοντας στην 3η δοκιμασία του SURVIVOR.
Κατακλίστηκε η καφετέρια της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ απ΄τους μικρούς κατασκηνωτές. Επιτραπέζια παιχνίδια, πρωινό καφεδάκι για τους μεγάλους, απολαυστικοί παγωμένοι χυμοί παντζάρι και RC COLA για τους μικρότερος, καλή παρέα, ωραία μουσική.
Για τους cine film, κάθε μεσημέρι υπήρξε η καθιερωμένη προβολή ταινίας,
ενώ οι... αργόσχολοι της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ χάζευαν στην SMART TV video από παλαιότερες κατασκηνωτικές περιόδους.
STRATEGO, TWISTER, TABOO, ΧΑΛΙ ΓΚΑΛΙ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ, five SECONDS ψηφίστηκαν ως τα δημοφιλέστερα επιτραπέζια παιχνίδια που κρατούσαν συντροφιά στους μικρούς κατασκηνωτές, καθώς ο café-man Παναγιώτης και ο βοηθός του Στέφανος πρόσφεραν πρόθυμοι τις υπηρεσίες τους.
Που κρύφτηκε φέτος ο θησαυρός; Μα κρύφτηκε τόσο καλά, που μέχρι και οι ομαδάρχες αδυνατούσαν να τον βρουν! Μετά από αρκετό τρέξιμο, αγωνία, σωστή ανάγνωση των στοιχείων και παρατηρητικότητα, η ομάδα 4 κατάφερε να βρει πρώτη το θησαυρό! Συγχαρητήρια στη ομάδα και διπλό μπάβο, αφού μοιράστηκε το φαγώσιμο έπαθλό της με όλους τους κατασκηνωτές!
Και αφού βρέθηκε ο θησαυρός, τώρα τρέξτε να βρείτε τους κρυμμένους ομαδάρχες! Καστράκια ζητούσαν εξ΄αρχής να παίξουν οι κατασκηνωτές και η ώρα έφτασε. Τα φώτα έσβησαν, οι ομαδάρχες κρύφτηκαν, οι φακοί άνοιξαν και οι ομάδες ξεκίνησαν την αναζήτηση. Νικητήρια η ομάδα 1. Άλλη φορά παιδιά, να ψάχνετε καλύτερα στα σκουπίδια!
Ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο; Ποιος θα είναι νικητής στο μπιλιάρδο; Ποια ομάδα θα συγκεντρώσει περισσότερους πόντους στην επιθεώρηση;
Το χταπόδι της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ, ο Ισίδωροοοοοοοοοοοοοοος έχει την απάντηση. Ισίδωρος Κλήμης. Προφλέψεις για ότι σε απασχολεί. Ισίδωρος Κλήμης και κρατά το μέλλον στα χέρια σου!!!
Γιατί ο Θεός μας έπλασε ελεύθερους; Είναι η πίστη μας η αληθινή; Πως μπορούμε να αγαπήσουμε τον Θεό και τον πλησίον μας; Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που ανέπτυξε ο πατέρας Δαβίδ στα μεσημεριανά αγιογραφικά μαθήματα...
ενώ ο πατέρας Αυγουστίνος επικεντρώθηκε στην ζωή των χριστιανών τα πρώτα χριστιανικά χρόνια στις κατακόμβες, στις αιρέσεις του χριστιανισμού, στον τρόπο που μας πολεμούν οι δαίμονες και πως μπορούμε να προφυλαχτούμε από αυτούς.
Τη δύναμη της προσευχής, το νόημα της θυσίας για το συνάνθρωπο και την επιμονή στην πίστη και στις αξίες που πιστεύουμε μας δίδαξε η ταινία ¨Αντιρρησίας Συνείδησης¨. Η σκηνοθετική δεξιοτεχνία του Μελ Γκίμπσον είναι αξιοθαύμαστη. Αλήθεια πώς σου φάνηκε;;;;
Φανταστική!!! Σε ένα κόσμο που χάνετε, σε μια εποχή που καταπατούνται οι αξίες και τα ιδανικά, η πίστη και η προχευχή ενός μόνο ανθρώπου είναι ικανές να αλλάξουν την πορεία ακόμα και ενός πολέμου. Να την δείτε όσοι δεν την έχετε δει.
Τις ικανότητες τους στη ζωγραφική καλέστηκαν να αναπτύξουν οι μικροί Picasso. Οι κόλλες μοιράστηκαν, τα μολύβια πήραν φωτιά, οι γόμες πηγαινοέρχονταν, και ο Γιάννης Χαϊδόγιανος ζητούσε λίγο ακόμη χρόνο να ολοκληρώσει το έργο του. Τελικά, μετά από 3 μέρες τα κατάφερε!
EXTREME GAMES μόνο στη ΓΑΛΙΛΑΙΑ! CAGE FIGHT GLADIATOR ή αλλιώς η μάχη του κλούβιου. 2 μπάλες, 2 παίκτες, 5 επιτυχημένα χτυπήματα. Ψηλοί, κοντοί, χοντροί, αδύνατοι μπαίνουν μέσα στο κιόσκι της κατασκήνωσης που προσωρινά μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Κάθε παίκτης εφοδιάζεται με 2 μπάλες.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να αποφύγει τις μπάλες που ρίχνει ο αντίπαλος και να καταφέρει αυτός πρώτος να τον χτυπήσει 5 φορές. Νικητής ο Νεκτάριος Δούκας 2ος ο Ανάργυρος Τζαμτζής και 3ος ο Οδυσσέας Τσονάκας!
Έγινε και αυτό, μόνο στη ΓΑΛΙΛΑΙΑ. Ελεύθερη πτώση... φίλου του φιδιού ΔΙΑΜΑΝΤΗ σημειώθηκε στην καφετέρια. Αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν τον ΔΙΑΜΑΝΤΗ και την παρέα του, οι οποίοι προσωρινά αναστάτωσαν τους μικρούς κατασκηνωτές. Η καταδίωξη σκέφτηκε με αποτυχία, ενώ οι έρευνες ακόμα συνεχίζονται.
Σεισμική δόνηση 5,2 ρίχτερ σημειώθηκε στην 1η σκηνή, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν θύματα ή υλικές ζημίες. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μεταξύ των κρεβατιών Θέμη και Ευθύμη!
Έκτακτο περιστατικό! Νεαρός κατασκηνωτής πιθανόν υπό την επίδραση ηλίασης, δήλωσε ότι θέλει να τρώει περισσότερες φάπες από τον ομαδάρχη του, μήπως και βάλει τελικά μυαλό! Μην τον κοιτάτε βρεεεεε, βαράτε τον!!!!!
Παστίτσια, κεμπάπ, πίτες, σουβλάκια, τζατζίκια, κιμάδες μόνο στην ΓΑΛΙΛΑΙΑ! Σκάσαμε στο φαγητό, στο γλυκό και στο αναψυκτικό!!! Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες της κουζίνας, που αφιλοκερδώς προσφέρουν και κουράζονται για όλους εμάς. Χωρίς αυτές, θα ήταν αδύνατη η λειτουργία της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ.
Και φέτος διεξήχθη φυσικά ο καθιερωμένος αγώνας ποδόσφαιρου μεταξύ Αθανάτων (ομαδάρχες) και κατασκηνωτών. Η μπάλα χάθηκε, τα διχτύα έσκισαν και οι κατασκηνωτές μετρούσαν τα γκολ που δέχονταν. Άντε παιδιά και του χρόνου!
Νυχτερινός περίπατος που διήρκεσε αρκετή ώρα στο δάσος και βραδινή προσευχή έξω από το εκκλησάκι του Άγιου Κων/νου πραγματοποιήθηκε στην 2η ημέρα της κατασκηνωτικής περιόδου. Μακριές φόρμες και μπλουζίτσες, φακοί, σφυρίχτρες, 4 σκυλιά να μας φυλάνε και φύγαμε... Χάσαμε για λίγο το μονοπάτι, αλλά τέλος καλό, όλα καλά.
Από την Εγώπολη στην Εσύπολη. Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι κατασκηνωτές την ταινία μικρού μήκους από την περσινή κατασκηνωτική περίοδο. Διδαχτήκαμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να νικήσουμε το Εγώ μας και πως θα μάθουμε να θυσιαζόμαστε για τον πλησίον μας.
Αγώνας ταχύτητας στα 100m και σε ανώμαλο δρόμο περιέχει επίσης το πρόγραμμα της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ. Το χταπόδι της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ, Ισίδωρος, έπεσε φυσικά μέσα στις προβλέψεις του, και ο αγώνας τέλειωσε με νικητή - ποιον άλλο - τον Δημήτρη Μπανιά και στα 2 αγωνίσματα. Δημήτρη άφησε και κανένα μετάλλιο για εμάς!
Κλειστή λόγω πένθους θα παραμείνει η καφετέρια της κατασκήνωσης διότι ο café man Παναγιώτης αποχώρησε από την ΓΑΛΙΛΑΙΑ, λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων. Το αρχηγείο της κατασκήνωσης αποφάσισε να κρατήσει κλειστή την καφετέρια, μετά την λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου!
Τι να πούμε για το ραδιόφωνο Γαλιλαία fm, με τις τρελές συνεντεύξεις και ανακοινώσεις των πρωταθλημάτων και όχι μόνο! Τέλειες όλες, συναρπαστικές, αληθινές, μοναδικές, πρωτότυπες!!!
Και τέλος μερικά από τα παραπάνω θα τα απολαύσετε ζωντανά στα βίντεο που θα ακολουθήσουν, αφού πλέον η Galilaia tv μετά από 15 χρόνια παρουσίας στο χώρο του θεάματος, έχει καθιερωθεί σαν το νεανικό τηλεοπτικό κανάλι της παρέας μας.
Και λίγα λόγια για τον καιρό. Αίθριος θα είναι ο καιρός και για τις επόμενες ημέρες, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να χαλάσει, αλλά εμείς δεν πτοούμαστε! Θα απολαύσουμε τις τελευταίες μας στιγμές στη ΓΑΛΙΛΑΙΑ.

Η αλήθεια είναι, όπως είπε ο σχολαστικός Ιωάννης Χαϊδόγιαννος, ότι κάναμε πολλές παραπάνω δραστηριότητες από όσα γράφει το φυλλάδιο της κατασκήνωσης, αλλά και από όσα αναφέρουμε στο δελτίο ειδήσεων, αλλά πιστέψε μας, είναι αδύνατον να τις περιγράψουμε!!!
Αξέχαστη και χαραγμένη στην καρδιά μας, θα μείνει η καθημερινή βραδινή μας προσευχή που όλοι μαζί κάναμε στο εκκλησάκι της Παναγίας, ο ύμνος που ψέλναμε, η προσευχή στην Παναγιά μας και στο Χριστό μας! Το «Σε υμνούμεν...» που ψέλναμε!!! Τι ουράνια συνάντηση ήταν αυτή!!!
Ευχή όλων μας είναι η ΓΑΛΙΛΑΙΑ να γίνει τόπος συνάντησης με τον Ιησού, όπως Τον συνάντησαν οι 12 μαθητές στην λίμνη της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ.
Ευχή όλων μας να μας βοηθήσουν οι μέρες που ζήσαμε να περάσουμε από την Εγώπολη στην Εσύπολη και τελικά καταφέρουμε να βρούμε και τον δρόμο που οδηγεί στην Ουρανούπολη όπως αναφέρει η σχετική τηλεοπτική ταινία μικρού μήκους που είδαμε στον εξωτερικό κινηματογράφο μας.
Όλα αυτά ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΓΑΛΙΛΑΙΑ!
Από όλους εμάς, καλό σας βράδυ!!!
«Κατασκηνωσάρα σ’αγαπώ τρελά...»