Νεανικό Δελτίο ειδήσεων των κατασκηνώσεων «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος 3/7/2017



ΓΙΩΡΓΟΣ: Κυρίες και κύριοι παρακολουθείτε ζωντανά το Νεανικό Δελτίο ειδήσεων των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος από την Βασιλική και τον Γιώργο.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Με έντονο δυναμισμό ξεκίνησε η 1η κατασκηνωτική Περίοδος παιδιών 10 – 12 ετών. Είναι η 2η χρονιά που λειτουργούν οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως για παιδιά Δημοτικού Σχολείου και πραγματικά δεν υπήρχαν κρεβάτια για να χωρέσουν άλλοι κατασκηνωτές!

ΓΙΩΡΓΟΣ: Ωστόσο τα μικρά αγόρια και κορίτσια κατακλύσαν τις κορυφές του Τρικόρφου με πολύ κέφι, χαρά και τρελές διαθέσεις, από τις 28 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου 2017.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Παιχνίδια έχουν μπει σε λειτουργία, γήπεδα έχουν πάρει φωτιά και παπούτσια έχουν πάρει φτερά!!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ:Ρακέτες κτυπάμε, στέκες στοχεύουν, σούβλες γυρίζουν και κεμπάπ στο μαγερείο μυρίζουν!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Από την άλλη μεριά όμως με μεγάλη ταχύτητα πραγματοποιείται η εξαγωγή των μπέργκερ και τσιιζ-μπέργκερ στο κατάστημα των «Goodys» της Γαλιλαίας που κάνει τους υπαλλήλους να έχουν πάααααααααααααααααααρα πολύ δουλειά!!!
                       



ΓΙΩΡΓΟΣ: Κόκκαλα βρέθηκαν κατά την διάρκεια μιας μυστηριώδους νυχτερινής διαδρομής η οποία αφενός ήταν πολύ δύσκολη, αλλά στο τέλος έκλεισε με μια εγκάρδια, θερμή προσευχή...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Για καλή μας τύχη όμως τα κόκκαλα ήταν απομεινάρια όχι από τον κακό λύκο αλλά από το μεσημεριανό φαγητό!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ: Με αναπάσπαστο ενδιαφέρον και με απλό λόγο διέδωσε την ιστορία και το νόημα της χριστιανικής πίστης ο πατέρας Αυγουστίνος (αγάπη, θυσία... και πορεία από την ΕΓΩπολη στην ΕΣΥπολη!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Στόχος όχι μόνο των κατασκηνωτών αλλά και όλων των χριστιανών!!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ: Μείωση παρατηρήθηκε στα ποσοστά τηελθέασης του Survivor, λόγω της υψηλής ανταγωνιστικότητας που παρατηρήθηκε στους χώρους της Γαλιλαίας. Αυτό θα πει πραγματική επιβίωση!!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Απρόσμενοι και γλοιώδεις επισκέπτες εισήλθαν στον χώρο της Γαλιλαίας όπως το φιδάκι ο Διαμαντής, που κατέληξαν σε γλυκούς και τίμιους φιλοξενούμενους.

ΓΙΩΡΓΟΣ: Θεία και Ιερά Μυστήρια τελέστηκαν προς αγιασμό των παιδιών, όπως η Θεία Λειτουργία και Θεία Εξομολόγηση στο Ναό της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Τρικόρφου Φωκίδος.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Όμως άλλα μυστήρια παρέμειναν άλυτα και ανεξήγητα όπως αυτό του «χαμένου κλειδιού» της 4ης ομάδας.

ΓΙΩΡΓΟΣ: Τώρα να περάσουμε σε κάτι πιο ευχάριστο. Πέρα από τον διαγωνισμό Master chef Γαλιλαίας που το κέρδισε ομάδα αγοριών, πραγματοποιήσαμε και χειροτεχνία με εξαιρετικά αποτελέσματα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Αυτό όμως που ενθουσίασε όλους ήταν ο διαγωνισμός «αστείου χτενίσματος» με νικήτριο το χτένισμα «Ο τράγος του χωριού» καθώς και το τυφλό τάισμα γιαουρτιού!

ΓΙΩΡΓΟΣ: Την τελευταία ημέρα πριν την αναχώρηση παίξαμε νεροπόλεμο, με τις νερόβομβες καθώς και την παγίδα του ποτίσματος!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Αύριο το πρωί τα παιδιά θα αποχαιρετίσουν την Γαλιλαία, τον αγαπημένο χώρο που με τόση αγάπη τους φιλοξένησε για 6 ημέρες.

ΓΙΩΡΓΟΣ: Ευχή όλων μας λοιπόν να συνανήσουμε τον Ιησού Χριστό μας όπως οι 12 μαθητές στη λίμνη της Γαλιλαίας.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Από τον Γιώργο και την Βασιλική...

ΓΙΩΡΓΟΣ: Καλό σας βράδυ και καλή αντάμωση!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Ακολουθεί η γιορτή λήξης της Α' κατασκηνωτικής περιόδου