Εκατοντάδες νέοι Γυμνασίου και Λυκείου πλαισιώνουν τις νεανικές συναντήσεις της Μητροπόλεώς μας


Βαρύτητα και προτεραιότητα έχει δώσει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος στη νεολαία της Φωκίδος. Καθημερινά ζητά από όλους τους ιερείς που ασχολούνται με την νεότητα να δείξουν ενδιαφέρον για την κατήχηση των νέων. 

Συχνά τονίζει: «οι νέοι είναι το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον της Εκκλησίας, θέλω ιδιαίτερη φροντίδα να δείχνετε καθημερινά για τα νειάτα. Να δημιουργηθούν νεανικά κέντρα σε όλες τις ενορίες που υπάρχουν νέοι Γυμνασίου και Λυκείου. Ήδη στην Άμφισσα έχουμε δημιουργήσει δυο. Ένα μεγάλο νεανικό κέντρο πάνω από τα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως όπου φιλοξενούνται συνολικά περισσότεροι από 100 νέοι και ένα πλησίον από τον ανακαινιζόμενο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου».

Ο Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο Γενικός Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Καραγιάννης και ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Σύρρος υπεύθυνος Νεότητος της Μητροπόλεώς μας, κατ’ εντολή του Μητροπολίτου μας παρακολουθούν εκ του πλησίον το έργο των τοπικών ενοριών και τη δραστηριότητά τους στους νέους και ενημερώνουν το σεπτό Ποιμενάρχη μας. Ο οποίος συγχαίρει αυτούς και όλους τους υπευθύνους των νεανικών συνάξεων διότι για πρώτη φορά στη Μητρόπολή μας οι νέοι Γυμνασίου και Λυκείου που πλαισιώνουν την Εκκλησία μας ανέρχονται πλέον σε εκατοντάδες.

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες των νεανικών συνάξεων από μερικές ενορίες της Μητροπόλεώς μας, όπως Ευαγγελιστρίας Ιτέας, Γαλαξειδίου, Ερατεινής, Γλύφας, Ευπαλίου και Καστρακίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως