Έκτακτη ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος



Στην Ιερά Μητρόπολή μας ο Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος δια λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, έδωσε οδηγίες προς τους ιερείς ώστε να ανασταλούν όλες οι ποιμαντικές δραστηριότητες (συνάξεις νέων – κατηχητικών, κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής, εσπερινά κηρύγματα, εκδρομές, εορταστικές εκδηλώσεις κλπ.) έως νεοτέρας ανακοινώσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Εξαιρούνται μόνο τα λειτουργικά καθήκοντα των κληρικών μας, δια τα οποία θα λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες σε ιερατική σύναξη.

Το σκεπτικό της απόφασης και τα ακριβή μέτρα προς τούτο βασίζονται στο ότι η χώρα μας όπως και μεγάλο μέρος του πλανήτη μας, πλήττεται από τη διάδοση του νέου κορονοϊού covid-19, ο οποίος αποδεικνύεται πολύ επικίνδυνος, τουλάχιστον για μία μερίδα του πληθυσμού.

Όπως γνωρίζουμε, οι κρατικές Αρχές έλαβαν ήδη σημαντικά προληπτικά μέτρα, τα οποία υποχρεούμαστε να ακολουθήσουμε, προκειμένου να συμβάλουμε κι εμείς στην όσο το δυνατόν μικρότερη μετάδοση του ιού αυτού.

Με αίσθημα ευθύνης προς το ποίμνιό μας, έχουμε, επανειλημμένως, συστήσει ψυχραιμία και την πλήρη τήρηση όσων συνιστούν οι αρμόδιες αρχές υγείας. Προς τούτο παρακαλούμε τα άτομα τρίτης ηλικίας με βεβαρυμμένη υγεία και όλα τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να αποφεύγουν να προσέρχονται στους ιερούς ναούς και σε άλλους κλειστούς χώρους, διότι ο κίνδυνος μεταδόσεως του ιού σε αυτούς είναι υψηλότερος. Επίσης τα άτομα αυτά σε συνεννόηση με τους πνευματικούς τους μπορούν να αναστείλουν την αυστηρά νηστεία της Αγίας Τεσσαρακοστής καθότι η αντιμετώπιση του ιού χρειάζεται καλή διατροφή.

Μαζί με αυτά, και με δεδομένη την απαγόρευση πραγματοποίησης εκδηλώσεων και συνεδρίων, καθώς και την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της χώρας, οδηγηθήκαμε στην απόφαση αναστολής όλων των Ποιμαντικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος