Α΄ βραβείο ζωγραφικής στους μαθητές Κυρίτση Μαρία & Θωμόπουλο Θανάση. Γ’ βραβείο στο μαθητή Κούγια Νίκο.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας διαγωνισμός ζωγραφικής (τελικό)

Αγαπητοί μας φίλοι, ξέρουμε πως με πολλή αγωνία αναμένατε όλοι σας τα αποτελέσματα του 1ου διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα την ‘‘ΠΡΟΣΕΥΧΗ’’ που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας το μήνα Φεβρουάριο.


Α΄Βραβείο Θανάσης Θωμόπουλος

Α΄Βραβείο Θανάσης Θωμόπουλος


Α΄ Βραβείο Μαρία Κυρίτση

Α΄ Βραβείο Μαρία Κυρίτση


Γ΄ Βραβείο Νίκος Κούγιας
Γ΄ Βραβείο Νίκος Κούγιας
Στην κατάμεστη αίθουσα με παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου του δημαρχείου Ευπαλίου διοργανώθηκε στις 22 Απριλίου 2016 και ώρα 13:00 εκδήλωση με σκοπό να γίνουν επιτέλους γνωστά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και η απονομή των βραβείων στα 3 καλύτερα έργα! 








Όλα τα έργα αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από 3 έγκριτους καλλιτέχνες. Την επιτροπή αποτελούσαν ο Αρχιμανδρίτης π. Δαβίδ Τσελίκας αγιογράφος, η κ. Σοφία Λογοθέτη, ζωγράφος και καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης και η κ. Ιωάννα Φωτάκη αρχιτέκτονα και ζωγράφο.






Ο Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Σύρρος, υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, ανέλαβε την επιμέλεια της εκδήλωσης και καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους. Όπως ανέφερε τα έργα που συγκεντρώθηκαν ήταν συνολικά 64, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για τη μικρή μας κοινότητα.









Από τα 64 συνολικά έργα που κατατέθηκαν διακρίθηκαν τα 8 έργα. Μια κόκκινη κορδέλα κρεμάστηκε στα έργα των οκτώ μαθητών: της Αθανασοπούλου Δημητρίας, της Μπένου Κωνσταντίνας, της Κυρίτση Μαρίας, της Παπαϊωάννου Κατερίνας, του Θωμόπουλου Γιώργου, του Κούγια Νίκου, του Θωμόπουλου Θανάση και της Παπασούλη Μαρίας.








Από αυτά τα έργα βραβεύτηκαν με χρηματικό ποσό και έπαινο τα τρία καλύτερα. Η κα Ιωάννα Φωτάκη παρέδωσε τον έπαινο και το χρηματικό ποσό των 50 € ως 3ο βραβείο στο μαθητή Κούγια Νίκο. Κατόπιν η κα Σοφία Λογοθέτη ανήγγειλε ότι δεν βραβεύτηκε κανένα έργο ως 2ο και ότι την 1η θέση κατέκτησαν 2 έργα. Έτσι ο Αρχιμ. π. Δαβίδ Τσελίκας παρέδωσε το χρηματικό έπαινο και το ποσό των 100 € (στο καθένα) ως 1ο βραβείο στους μαθητές Κυρίτση Μαρία και Θωμόπουλο Θανάση.

Την εκδήλωση έκλεισε με τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γεώργιος Καπεντζώνης  ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλους τους διαγωνιζόμενους αφού ήταν όλοι τους νικητές ανεξαιρέτως και ευχήθηκε Καλό και Ευλογημένο Πάσχα σε όλους. Ο Πατέρας Αυγουστίνος επισήμανε επίσης ότι τα έργα θα βρίσκονται το προσεχές διάστημα στην αίθουσα του δημαρχείου για να μπορούν να τα θαυμάσουν όλοι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διάφοροι εκπρόσωποι φορέων εκ των οποίων ο Δήμαρχος Δωρίδας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ευπαλίου. 





Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα (μετάβαση).




 Για το Γραφείο Νεότητας
Δημητρία Αθανασοπούλου
- Μαθήτρια Β' Λυκείου -