Διάφορες εκδηλώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος για το νέο έτος 2019

Εγκαίνια νέων γραφείων και κοπή βασιλόπιτας

Με λαμπρότητα στις 3 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:30 το πρωί τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Θεοκτίστου.
Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθησαν οι αρχές του τόπου και οι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς μας.



Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας και κυρίως τα Μοναστήρια του Τρικόρφου που προσέφεραν δωρεάν υλικά και εργάτες, καθώς και χρήματα για την ανακατασκευή του κτιρίου. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε και όσα Μοναστήρια και ενορίες προσέφεραν οτιδήποτε κατά το μέτρο των δυνάμεών τους.
Επιπροσθέτως, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για όσα και αυτοί από τη θέση τους ενήργησαν για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης η χορωδία των παιδιών του κατηχητικού του Μητροπολιτικού Ναού Αμφίσσης τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα βυζαντινά κάλαντα.
Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Καπεντζώνης προσέφερε στον Σεβασμιώτατο ένα συμβολικό δώρο για το νέο έτος.

Διαγωνισμός γνώσεων Χριστιανισμού και Ελληνισμού

Το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας πραγματοποίησε με επιτυχία τον δεύτερο διαγωνισμό γνώσεων Χριστιανισμού και Ελληνισμού με τίτλο «Πάτα το», όπου έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019. Ο διαγωνισμός έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έλαβαν μέρος παιδιά των κατηχητικών συναντήσεων όλης της Ι. Μητροπόλεως, με χρηματικά έπαθλα και αναμνηστικά.