Έναρξη κατηχητικών συνάξεων στο Ευπάλιο! Κυριακή 2-10-2016


Αγαπητοί μας φίλοι!!!!!

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο του Ευπαλίου, έγινε η έναρξη των κατηχητικών συνάξεων για την νέα ιεραποστολική χρονιά 2016-2017!!

Μεγάλη ήταν η επιτυχία της εκδήλωσης και το Δημαρχείο, κυριολεκτικά, γέμισε από παιδιά και νέους σχολικής ηλικίας, γονείς καθώς και από τους ανάλογους κατηχητές και ιερείς της περιφέρειας.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν φυσικά τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων παιδιά προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου! 





Η έναρξη ξεκίνησε με τον αγιασμό, από τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Αυγουστίνο Σύρρο, και από τον εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ευπαλίου π. Δημήτριο Αδαμόπουλο.



Τη γιορτή παρουσίασαν οι κατηχήτριες του Δημοτικού σχολείου Ευπαλίου, Μαρία Κοτσιφάκη και Κατερίνα Γεωργακοπούλου, με εξαιρετική φυσικότητα και ευφυΐα.



Η μικρή μας εκδήλωση είχε διάρκεια περίπου 1,5 ώρα και περιελάμβανε: ανάρτηση φωτογραφιών και κολάζ από τις δραστηριότητες των παιδιών, χειροτεχνίες και κατασκευές αλλά και ανασκόπηση του περασμένου ιεραποστολικού έτους 2015-16 και τα όσα έκανε η τοπική κατηχητική κοινότητα, το πετυχημένο βίντεο Εγώπολη-Εσύπολη με πρωταγωνιστές παιδιά των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας, καθώς και διαγωνισμό τραγουδιού ΚΑΡΑΟΚΕ. 



 
 




Το βραβείο του διαγωνισμού κέρδισαν τα αδέρφια Παναγιώτης, Θανάσης, Αρχοντία και Ανθή Φρομουζοπούλου, γνωστοί πλέον ως Four-From (!!!) παιδιά ιερατικής οικογένειας προερχόμενα από τον Μαραθιά Δωρίδος.





Πριν την λήξη της γιορτής, τον λόγο πήρε ο πατἐρας Αυγουστίνος τονίζοντας πως η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ φορέας που ασχολείται συστηματικά με την καλλιέργεια της ψυχής του ανθρώπου. «Είναι ανάγκη», είπε, «η προσωπική καλλιέργεια της ψυχής μας, η δική μας μεταμόρφωση, ΕΜΑΣ των ιερέων αρχικά, των κατηχητών επίσης για να μπορούμε κατόπιν να το μεταδώσουμε αυτό και στα παιδιά. Αν εγώ που μιλάω δεν έχω μεταμορφωθεί, τότε τι θα διδάξω στα παιδιά; Αν δεν βιώνω την δική μου αλλαγή του χαρακτήρα μου, των αδυναμιών μου, τότε πώς θα αποτελώ παράδειγμα για τους νέους»;

«Ο σκοπός και ο ρόλος της Εκκλησίας», συνέχισε, «η οποία είναι η μόνη που μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο στοχεύει στην μεταμόρφωση του ανθρώπου, να πάρει τον λύκο και να τον κάνει πρόσβτο, να πάρει τον περίεργο τον δύσκολο χαρακτήρα και να τον κάνει εύπλαστο, γλυκύ, καλό!»

«...Και αυτό το προϊόν το «ΠΟΥΛΑΕΙ» στα «ράφια της» ΜΟΝΟ η Εκκλησία, κανείς άλλος! Αυτό δεν το μαθαίνεις στο σχολείο, δεν το μαθαίνεις (δυστυχώς) στο σπίτι, γιατί πολλές φορές και το σπίτι είναι δυσλειτουργικό! Ούτε στο Πανεπιστήμιο το μαθαίνεις! Και αυτό επιδιώκουμε όλοι, να μεταμορφωθούμε προς το καλό και το καλύτερο, προς το άριστο, αλλά ο εγωισμός μας όμως στέκει εμπόδιο!»

Επίσης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας και στο όφελος που έχει η ψυχή μας όταν συμμετέχουμε αφενός μεν στις κατηχηχητικές συνάξεις αλλά και κάθε Κυριακή στη Θεία Λειτουργία!



Τέλος μια μικρή έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους ήταν η Πινιάτα, (παιχνίδι με ένα μπαλόνι που περιέχει γλυκά και προσπαθούν με κλειστά μάτια να σπάσουν οι παίχτες), όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρία Κυρίτση μαθήτρια Β’ Γυμνασίου.



Από το Γραφείο Νεότητας
της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

ΥΓ. Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας δημιούργησε και σελίδα στο fb ονομασία "Γραφείο Νεότητας Ι.Μ. Φωκίδας" (https://www.facebook.com/GrNeF)