Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Με κάθε μοναστηριακή λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή στο Τρίκορφο Δωρίδος. 

Της Ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, όπου κήρυξε το θείο λόγο, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Γέροντα της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, καθώς και πλήθους ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. 

Ανήμερα στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεοκτίστου, όπου κήρυξε το θείο λόγο, πλαισιούμενοι από τον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο και Καθηγούμενο Γέροντα Νεκτάριο, από πλειάδα ιερέων τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, όσο και άλλων Ι. Μητροπόλεων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Θεόκτιστος χειροθέτησε Αναγνώστη τον π. Σάββα Κουρή, μοναχό του Ανδρώου Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ.

Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε το διήμερο αυτό όπου είχαν την τιμή να προσκυνήσουν τεμάχιο ιερού λειψάνου, το κομποσχοίνι και τα γυαλιά του Αγίου Νεκταρίου, κειμήλια που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος. 

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα. Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.