Τρίτο Τουρνουά ποδοσφαίρου 2019, Μαλάματα Δωρἰδος

Τρίτο Τουρνουά ποδοσφαίρου 2019, Μαλάματα. Νικήτρια η ομάδα Ευπαλίου (Περιφέρεια). Συμμετείχαν 5 ομἀδες.
Δεύτερο Τουρνουά 2018, Μαλάματα. Νικήτρια η ομάδα Ερατεινής. Συμμετείχαν 4 ομἀδες.
Πρώτο Τουρνουά ποδοσφαίρου 2017, Γαλαξίδι. Νικήτρια η ομάδα Ερατεινής. Συμμετείχαν 3 ομἀδες.





Αναλυτικότερα:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου των νεανικών συναντήσεων στις 7/4/2019 στο ΑΚ.ΜΑ Μανάγουλης Δωρίδος, που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 120 έφηβοι παίχτες και φίλαθλοι και οι νεανικές συναντήσεις της Εκκλησίας όλου του νομού μας μπορούν να βάλουν πλέον πλώρη για το επόμενο ραντεβού τους.

Με την παρουσία και την καθοδήγηση του Υπευθύνου Νεότητας της Μητροπόλεως π. Αυγουστίνου Σύρρου, καθώς και με την βοήθεια των 2 διαιτητών π. Ιωσήφ Φωτάκη και Παναγιώτη Βαβάτσικου το τουρνουά διεξήχθη ανάμεσα σε 5 ομάδες: 1. Την μικτή ομάδα Αμφίσσης-Κίρρας, 2. Ιτέας, 3. Γαλαξιδίου, 4. Ερατεινής και τέλος 5. την ομάδα Περιφέρειας Ευπαλίου. Οι ομάδες φιλοξενήθηκαν στο ΑΚ.ΜΑ που βρίσκεται στην Μανάγουλη Δωρίδος την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Κάθε ομάδα είχε την υποστήριξη αφενός του προπονητή της, αλλά και του κατηχητή της οι οποίοι φρόντιζαν την άρτια διεξαγωγή του αγώνα. Συνολικά κάθε ομάδα έπαιξε 4 αγώνες και βαθμολογικά ισοψήφησαν με 3 νίκες οι ομάδες Ευπαλίου και Ερατεινής, 2 νίκες η ομάδα Γαλαξιδίου και καμία νίκη οι ομάδες Αμφίσσης-Κίρρας και Ιτέας. Λόγω βροχής επελέγη λύση των πέναλτι από τα οποία την 1η θέση κατέλαβε η ομάδα του Ευπαλίου έναντι της Ερατεινής και πήρε δίκαια κύπελλο και μετάλλια.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως όλα τα παιδιά, χαιρόντουσαν τον αγώνα, έπαιξαν ποιοτικό παιχνίδι χωρίς να υπάρχουν ακραία φαινόμενα θυμού, οργής, βωμολοχίας και χωρίς να έχουν την αίσθηση του ανταγωνισμού για την κατάκτηση του πρώτου βραβείου, αλλά έχοντας ως στόχο την καλή συνεργασία και ομαδικότητα, ούτως ώστε να χαρούν τα αλλεπάλληλα παιχνίδια!!

Με κοινή απόφαση των διαιτητών και προπονητών των ομάδων θα απονεμηθεί το βραβείο «Fair play» αλά ελληνικά «ευ αγωνίζεσθαι» στον Δημήτριο Χαϊδόγιαννο από την Ερατεινή για την γενναία του πράξη να ακυρώσει μόνος του αντικανονικό γκολ που ο ίδιος έβαλε, την ώρα που δεν το είχε αντιληφθεί ο διαιτητής. Συγχαρητήρια από όλους τους προπονητές, κατηχητές και από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητος.

Και αυτή τη χρονιά, όλοι έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την φιλοξενία και την οργάνωση του πρωταθλήματος. Κατά την διάρκεια επίσης των αγώνων οι παίχτες είχαν την ευκαιρία για ένα διάλειμμα, κατά το οποίο τους προσφέρθηκαν υπέροχες πατατόπιτες, σπανακόπιτες και διάφορα γλυκίσματα πάντα νηστίσιμα λόγω Σαρακοστής.

Το Γραφείο Νεότητας διαμοίρασε διαφορετικού χρὠματος μπλούζες σε κάθε ομάδα για να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες με εκτυπωμένο πάνω της το αριθμό θέσης του κάθε παίχτη καθώς και το λογότυπο του Γραφείου.

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του μικρού πρωταθλήματος και αν μη τι άλλο αποτελεί ένα ωραίο κίνητρο για να συνεχίσουμε.

Ωστόσο να ευχαριστήσουμε τον Θεό μας που ενώ τα προγνωστικά του Δελτίου Καιρού για αυτήν την ημέρα ήταν ιδιαίτερα δυσμενή, ωστόσο ο καιρός ήταν ἀψογος με απίστευτη ηλιοφάνεια, ανεβασμένη θερμοκρασία τόση που κοκκίνησαν τα προσωπά μας και μόνο στο τέλος μετά τις 5.30 το απόγευμα άρχισε να ψιχαλίζει! Ἐπιασαν οι προσευχές παιδιών και κατηχητών!

Από το Γραφείο Νεότητας.