Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος: Οι αλιείς που πιάνουν πολλά ψάρια

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 λειτούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιτέας.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας για την θαυμαστή αλιεία που είχαν οι μαθητές του Χριστού και μεταξύ των άλλων είπε τα εξής:  «Ενώ αρχικά οι μαθητές από μόνοι τους δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα όταν είχαν πάει για να ψαρέψουν, στη συνέχεια με την υπόδειξη του Ιησού Χριστού, έπιασαν τόσα πολλά ψάρια που άρχισαν να σχίζονται τα δίχτυα.

Αυτό το γεγονός μας δείχνει ότι εμείς οι άνθρωποι όταν στη ζωή μας προσπαθούμε να κάνουμε κάτι χωρίς να ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού, πολλές φορές δεν καταφέρνουμε απολύτως τίποτα. Το σημερινό Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, είναι ένα μάθημα για εμάς, όταν χρειάζεται να κάνουμε κάτι, πριν ακόμα ξεκινήσουμε να ζητάμε την βοήθεια του Θεού, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προκόψουμε στη ζωή μας είτε πνευματικά είτε και σωματικά. Λέω σωματικά διότι κάποιες φορές επιτρέπει ο Θεός να περνούμε σωματικές δοκιμασίες, ασθένειες, ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται να ζητούμε την βοήθεια του Θεού. Διότι δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Θεός είναι ο ιατρός και των ψυχών και των σωμάτων ημών

Αν θέλουμε λοιπόν να γίνουμε αλιείς που θα πιάνουμε πολλά ψάρια, σαν τους μαθητές του Ιησού Χριστού, δηλαδή αν θέλουμε να έχουμε προκοπή στη ζωή μας με πολλούς καρπούς, τότε να μην ξεχνάμε τον Θεό. Να Τον θυμόμαστε καθημερινά και όχι μόνο στις δύσκολες στιγμές».

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως