Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς των Δελφών και Αμφίσσης.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού μετά αρτοκλασίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δελφών.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην υμνολογία της Εκκλησίας μας που περιγράφει τα χαρίσματα του Αγίου Νικολάου που του δόθηκαν από τον Θεό. Χαρίσματα που δείχνουν το μέγεθος της αγάπης του προς τους ανθρώπους, αλλά και το πόσο βοηθούσε όλους αυτούς που προσέτρεχαν κοντά του.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμφίσσης, συμπλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Γενικό Αρχιερατικό, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Καραγιάννη, καθώς και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Νικολάου και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι Άγιοι στη ζωή των χριστιανών, όπου μας διδάσκουν την το πώς να αγαπήσουμε τον Χριστό, πως να αγωνιζόμαστε ενάντια των παθών, αλλά και το πώς να καλλιεργήσουμε τις αρετές και τα χαρίσματα που μας δίνει ο Θεός, προς δόξαν Θεού, προς ψυχική ωφέλεια δική μας αλλά και την βοήθεια στους συνανθρώπους μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος