Υποδοχή Τιμίου Ξύλου και τεμάχιο Λειψάνου της Αγίας Ελένης στη Μητρόπολη Φωκίδος

Με κάθε επισημότητα, τιμές και με αισθήματα πίστης και αγάπης ο Ποιμένας της Φωκίδος και Πατέρας μας κ. Θεόκτιστος, με πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, των αρχόντων του τόπου μας και του πιστού λαού, υποδεχθήκαμε σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και τεμάχιο λειψάνου εκ του αριστερού ποδιού της Αγίας ενδόξου και ισαποστόλου Ελένης.

Στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστρακίου Φωκίδος, έγινε η επίσημη υποδοχή στις 5:00 μ.μ. του Τιμίου Ξύλου και του λειψάνου της Αγίας Ελένης, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Θεόκτιστο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, πλειάδα ιερέων, τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδος κ. Γεώργιο Δελμούζο, τον Δήμαρχο Δωρίδος κ. Γεώργιο Καπεντζώνη, τον Αντιδήμαρχο Ευπαλίου κ. Ανδρέα Ευσταθίου, τον Πρόεδρο της Κοινότητος Καστρακίου κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, τον Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου κ. Χρήστο Τρίκκα κ.α. εκπροσώπων διαφόρων φορέων.

Τα ιερά σεβάσματα προσκόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτίσσης Αρχιμ. Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης με την ευλογία και άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, έπειτα από πρόσκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστρακίου Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβυτέρου Γρηγορίου Σαμά.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας Φωκίδος κ. Θεοκτίστου και έπειτα ακολούθησε κέρασμα για όλους τους πιστούς.

Τα ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστρακίου Φωκίδος, το οποίο βρίσκεται 7 χλμ. έξω από την πόλη της Ναυπάκτου, έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.


Ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος κατά την υποδοχή των ιερών σεβασμάτωνΟ Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστρακίου Πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Σαμάς κατά την υποδοχή των ιερών σεβασμάτων.Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτίσσης Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης κατά την υποδοχή των ιερών σεβασμάτων.