Η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Με τη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων που εορτάστηκε λαμπρά στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, έκλεισε ο λατρευτικός κύκλος του «Αγίου Δωδεκαημέρου» όπως έχει ονομάσει η Εκκλησία μας.

Την ημέρα των Θεοφανείων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμφίσσης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πόλη της Ιτέας για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της πόλεως για τον αγιασμό των υδάτων.

Η πομπή για τη λιτανεία του Τιμίου Σταυρού ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιτέας, με τον Ποιμενάρχη μας συνοδευόμενο από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς κα τους άρχοντες του τόπου μας, τον Βουλευτή του Νομού μας και Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, την πρώην Βουλευτή του Νομού μας, τον νυν Αντιπεριφερειάρχη του Νομού Φωκίδος, τον Δήμαρχο Δελφών συνοδευόμενο από Δημοτικούς Συμβούλους, την  Περιφερειακή Σύμβουλο (Π.Ε. Φωκίδας), την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Νομού Φωκίδος, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φωκίδος, τον Διευθυντή Νοσοκομείου Αμφίσσης, την Πρόεδρο της Κοινότητας Κίρρας κ.α.

Την πομπή της λιτανείας του Τιμίου Σταυρού καθώς και της εικόνας των Θεοφανείων, συνόδευε η φιλαρμονική μπάντα Ιτέας, μέχρι και το λιμάνι όπου εκεί βρισκόντουσαν χιλιάδες κόσμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος