(Κορίτσια 12-18 ετών) Κυρίες και Κύριοι, πολλές καλησπέρες σε εσάς και σε όλους τους τηλεθεατές!



-Σήμερα παρακολουθείτε το νεανικό δελτίο ειδήσεων της των κατασκηνώσεων Γαλιλαία της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος (1-8-2017).
-Φέτος , στο Τρίκορφο Δωρίδος, για ακόμη μια φορά στην τρίτη κατασκηνωτική περίοδο, υπήρξαν πολλές συμμετοχές από νέες μαθήτριες ηλικίας 12-18 ετών .

-Πέρα από κάθε άλλη φορά γέμισαν με χαρούμενες φωνές τα βουνά του Τρικόρφου, καθώς επίσης με πολύ κέφι, χαρά και δημιουργική φαντασί , από τις 20 Ιουλίου έως και τις 1 Αυγούστου 2017.

-Τα καταπληκτικά και ανεπανάληπτα παιχνίδια έκλεισαν το ενδιαφέρον στις "survivors" κατασκηνώτριες , φέρνοντας μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης του Survivor.Όμως και άλλα παιχνίδια , όπως Χώρες , επιτραπέζια , πιν- πονκ , βόλεϊ κ.α. δεν έλειψαν !!

-Κάθε μέρα ξεκινούσε και ολοκληρωνόταν με κοινή προσευχή προς τον Κύριο Θεό Πατέρα στο εκκλησάκι του άλσους, καθώς μεγάλη συγκίνηση έφερνε η ευωδία του μύρου από ένα μικρό τεμάχιο της καρδίας του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

-Με απλό και κατανοητικό λόγο μιλούσε η Γερόντισσα Μόνικα και οι αδερφές στις κατασκηνώτριες, έχοντας ως κεντρικό θέμα, το πώς θα φτάσουμε στην Αγιότητα, τονίζοντας πως δεν είναι κάτι άπιαστο, αρκεί να γίνει για όλους ο κύριος στόχος στη ζωή.

-Θεία και Ιερά Μυστήρια τελέστηκαν κατά την διάρκεια της 3ης περιόδου , όπως Θεία Λειτουργία, Θεία Εξομολόγηση, αλλά και η βάπτιση του μικρού Αυγουστίνου στο εκκλησάκι της Παναγίας της Γερόντισσας, την Κυριακή 30-07-2017. Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι το μυστήριο, ανάμεσά τους και οι νεαρές κατασκηνώτριες.

-Τώρα ας περάσουμε σε ένα άλλο θέμα. Μεγάλος χαμός έγινε όταν ανακηρύχθηκε η "Ναυμαχία της Γαλιλαίας", αφού πολλές νερόμπομπες χτύπησαν όλα τα καράβια τις Μικράς Ασίας.

-Την προτελευταία μέρα είχαν ως απασχόληση διάφορες χειροτεχνίες με θέμα, «από το σκοτάδι στο Φως», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την φωτεινή, αλλά και την σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου.

-Ακόμη, πέρα από την καθαριότητα στους θαλάμους και τα δημιουργικά τραγούδια των κοριτσιών , υπήρξε και η επίσκεψη του ‘’Μήτσου’’ και της ‘’Καλλιόπης’’ που δείπνησαν στο γαμήλιο τραπέζι με όλες τις κατασκηνώτριες, χορεύοντας με κέφι παραδοσιακά τραγούδια και φυσικά, από το πλουσιοπάροχο αυτό γεύμα έρεε άφθονη RC COLA.

-Την τελευταία μέρα , όλες οι ομάδες έφτιαξαν μικρά σκετσάκια για να τα παρουσιάσουν στις αδερφές, τα στελέχη, αλλά και τις υπόλοιπες κατασκηνώτριες.

-Το βράδυ τις ίδιας ημέρας συγκεντρώθηκαν όλες μαζί στο "πέταλο" για να παρουσιάσουν τα θεατρικά που ετοίμασαν. Ωστόσο κάποια ξεχώρισαν όπως το σκετσάκι με την ανεργία, τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και άλλα παρόμοια.

-Τραγούδια της κατασκήνωσης έφεραν συγκίνηση σε όλες τις νεαρές κατασκηνώτριες καθώς το επόμενο πρωί θα αποχαιρετούσαν την Γαλιλαία , τον αγαπημένο χώρο που με τόση αγάπη τους φιλοξένησε για 12 ημέρες.

-Ευχή όλων των κοριτσιών λοιπόν ήταν να συναντήσουν τον Ιησού Χριστό όπως οι 12 μαθητές στην λίμνη της Γαλιλαίας.

-Από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Galilaia TV Καλό σας βράδυ και καλή αντάμωση !!!!