Δελτίο ειδήσεων Β΄ Περιόδου "Καλοκαιρινής φιλοξενίας"


ΑΓΟΡΙΑ 12 – 18 ΕΤΩΝ



Με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Θεοκτίστου, λειτούργησε και η δεύτερη περίοδος της καλοκαιρινής φιλοξενίας «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητροπόλεως, που βρίσκεται στο Τρίκορφο Δωρίδος, η οποία φιλοξένησε αγόρια 12-18 ετών.

Οι φετινοί φιλοξενούμενοι άγγιξαν τον ύψιστο αριθμό των 60 προσώπων και είχαν την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν και να ζήσουν για 12 ημέρες μια ξεχωριστή κατασκηνωτική εμπειρία, με πολύ παιχνίδι, χαρά και δραστηριότητες, κάτω απο ένα ορθόδοξο τρόπο ζωής.
Συμμετείχαν σε πολλά αγωνίσματα και διαγωνισμούς, όχι μόνο με σκοπό να κερδίσουν, αλλά και για να καταλάβουν την χαρά του να αγωνίζεσαι δίκαια, χωρίς φανατισμό, φωνές και τσακωμούς. «Παίζουμε για να παίξουμε, και όχι για να κερδίσουμε», επαναλάμβανε συχνά ο π. Αυγουστίνος, αρχηγός της κατασκήνωσης. 

Ποδόσφαιρο - Mundogalilaia, μπάσκετ, σκάκι, πίνκ – πονκ, μπιλιάρδο και ποδοσφαιράκι ήταν τα κλασσικά πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν. Φέτος όμως, είχαμε και την παρουσίαση του μοναδικού επιτραπέζιου παιχνιδιού που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την κατασκήνωση της «Γαλιλαίας», με την ονομασία «288». Πάρε πρώτος τις Γαλιλαιώρες, απάντησε σωστά στις ερωτήσεις, πρόσεξε τις παγίδες και απόδειξε οτι είσαι ο καλύτερος κατασκηνωτής της Γαλιλαίας! 

Dodgeball, κάστρα, Playstation 4, paintball, αγώνες τρεξίματος, παιχνίδι θησαυρού, βραδινή εξόρμηση στο δάσος, επιτραπέζια παιχνίδια, βιντεοπροβολές, τέστ παρατηρητικότητας και παιχνίδια Survivor με νερόμπομπες περιείχε ακόμα το menu της κατασκήνωσης. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε το super πρωτάθλημα ποδοσφαίρου three (3) on three (3) που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, με τους 3 amigos να κλέβουν την παράσταση. 

Αλκοολισμός, ιντερνετισμός, σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων και αγνότητα, κίνδυνοι στο διαδίκτυο, τοξικές ουσίες και πως θα τις αποφύγουμε ήταν μερικά απο τα θέματα που μας απασχόλησαν, ενώ ο π. Δαβίδ στα μεσημεριανά μαθήματα στο κιόσκι επικεντρώθηκε στη σχέση μας με τον αληθινό Θεό και πως θα Τον γνωρίσουμε. 

Betadine, βαμβάκι, οξυζενέ και γάζες κυριολεκτικά εξαντλήθηκαν απο το φαρμακείο, και μάλλον σπάσαμε το ρεκόρ μικρο-τραυματισμών! Παιδιά, τζάμπα τον βάλαμε τον τάπητα;;; 

Όμως και ο νυχτερινός Κρυμμένος θησαυρός μας έκανε να τρέχουμε και να μην φθάνουμε! 

Super μπλουζάκια διαφορετικού χρώματος για κάθε ομάδα μοιράστηκαν απο τον αρχηγό σε όλους τους κατασκηνωτές με τυπωμένο το «έμαθα ελεύθερος να ζώ». Παιδιά μας, ας προσπαθήσουμε να μείνουμε ελεύθεροι απο τις αδυναμίες και τα πάθη μας, με τα οποία προσπαθεί να μας σκλαβώσει ο διάβολος. 

"Δαιμονική επίθεση" συνέβη το βράδυ της 12ης Ιουλίου στην 5η σκηνή! Ένα ισχυρό «δαιμόνιο» έκανε επίθεση στον 5ο θάλαμο, αλλά οι κατασκηνωτές, χάρη στην πίστη, το θάρρος και τις «οδηγίες» του ομαδάρχη τους που ακούει στο όνομα LINKI κατάφεραν να το αντιμετωπίσουν! 

Τελευταίες ημέρες στη Γαλιλαία, και είπαμε να καθαρίσουμε την ψυχούλα μας με την εξομολόγηση και να ζητήσουμε συγγνώμη απο τους «Γαλιλαιώτες» που τυχόν στεναχωρήσαμε, ώστε με καθαρή συνείδηση να συμμετάσχουμε την Κυριακή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. 

Τηλεοπτικών προδιαγραφών διαγωνισμό γνώσεων που ακούει στο όνομα ΠΑΤΑ ΤΟ παίξαμε την Κυριακή το πρωί, στην αίθουσα παιχνιδιών της κατασκήνωσης. Όλες οι ομάδες συγκεντρώθηκαν για τον μεγάλο διαγωνισμό γνώσεων. Ερωτήσεις Ελληνισμού, Χριστιανισμού, Ελληνικής ιστορίας, Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Συγχαρητήρια στην νικήτρια ομάδα. 

Αυτά και άλλα πολλά που δεν κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός συνέβησαν φέτος στην παρέα μας, όπως και οι ποδοσφαιρικές εμφανίσεις 5 διαφορετικών χρωμάτων των ομάδων που αγωνίζονταν. 

Μεγάλη χαρά μάς έδωσε η ξαφνική επίσκεψη του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κου Χρυσοστόμου ο οποίος ήρθε κοντά μας για δεύτερη φορά. 

Ας ευχαριστήσουμε το Θεό που περάσαμε 12 ημέρες, σαν μια οικογένεια, μέσα στην αγκαλιά Του, μαθαίνοντας ποιο είναι το θέλημά Του και προσπαθώντας να το εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ζωή, ακόμα και όταν πλέον θα είμαστε μακριά από την ΓΑΛΙΛΑΙΑ. 

Ας δοξάσουμε τον Θεό που μας αξίωσε να ζήσουμε 288 ώρες κάτω απο την σκέπη Του και ας δώσουμε ραντεβού για του χρόνου στην ΓΑΛΙΛΑΙΑ που μιλάει στην καρδιά μας... 

Καλή αντάμωση!!!