Δελτίο ειδήσεων Α΄ Περιόδου "Καλοκαιρινής φιλοξενίας"



Με χαρά η μεγάλη ομάδα των παιδιών σφύριξε την έναρξη της 1ης περιόδου και η πρώτη φωτογραφία που έβγαλαν μετά τον αγιασμό, ήταν μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επισκέφθηκε τον χώρο φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής στο Τρίκορφο Φωκίδος και αφού έβγαλε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα παιδιά τα συμβούλεψε με τον μοναδικό του τρόπο, τονίζοντάς τους να είναι υπάκουα και να απολαύσουν τις ημέρες τους των διακοπών τους.


Ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος της καλοκαιρινής φιλοξενίας, για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις της Μονής του Τρικόρφου Δωρίδος, από τις 28 Ιουνίου 2018 έως τις 4 Ιουλίου 2018.

Όμως ας αφήσουμε τα παιδιά να μας πουν πώς πέρασαν στη Γαλιλαία.

«Καλώς ήρθατε στην χώρα της Γαλιλαίας, τους είπαν και το διαβατήριο βγήκε αμέσως στο χέρι! Χαμογελάστε στον φακό παρακαλώ, για να βγεί η φωτογραφία με τρόπο σωστό. Αμέσως μετά τους παίρνει η κατηφόρα και τα πράγματα τακτοποιούνται στον θάλαμο σε λίγη ώρα!! Ενδιαφέρον πρόσωπα γνωρίζουν εκεί με χιούμορ, χαρά και όρεξη πολύ!

1) Να μην κλαίμε για ασήμαντα πράγματα.
2) Να υπακούμε σε αυτό που μας λένε οι μεγαλύτεροι με την πρώτη υπόδειξη.
3) Να λέμε συγγνώμη όταν κάνουμε λάθος.
4) Να μάθουμε να χάνουμε.
5) Να μην στεναχωρούμε τους μεγαλυτέρους μας και γενικότερα όλους τους ανθρώπους, γιατί είμαστε εικόνα Θεού.
Όπως καταλάβατε κύριες και κύριοι τα λόγια γι' αυτή την κατασκήνωση είναι περιττά και τελικά περάσαμε όλοι πάααααααρα πολύ ωραία!!!»

Παιχνίδια, περιπέτειες παίζουν συναρπαστικά, όπως οι “Χώρες” που πρέπει μια πάνα στα κρυφά πάντα να φοράς και φακό στο χέρι να κρατάς!!! Για την αγάπη μας για τον Χριστό όλοι μαζί φύτεψαν σπόρο (της φακής) μοναδικό και θα τον καλλιεργούν μέχρι να φτάσει στον Ουρανό!

Προσοχή παρακαλώ! Μόνο στην Γαλιλαία γίνεται αυτό. Σοκολατένια κουκουνάρια βρέθηκαν στο βουνό. Το Master-Chef έκανε το μαγικό!

Στην αρχή πλατσούρησαν μέσα στην βροχή μέχρι που ο ήλιος έκανε εμφάνιση δυναμική! Όλα τα ζήσανε εκεί με τρέλλα πολύ ως την κορυφή!

ΕΚΤΑΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Μόλις μας ειδοποιούν από το κοντρόλ... Μυστηριώδες εξαφάνιση συνέβη στον χώρο της Γαλιλαίας. Αναστατωμένες οι κατασκηνώτριες της 4ης ομάδς ψάχνουν το πορτοφόλι με τις πολύχρωμες καρδούλες! Στα χέρια πλεον ενός αστυνομικού βρίσκεται η υπόθεση, που τελικά είχε αίσιο τέλος!!

Βρισκόμαστε αμέσως τώρα σε ζωντανή σύνδεση με τον π. Αυγουστίνο, ο οποίος παρευρίσκεται στο γήπεδο της Γαλιλαίας για να μας περιγράψει το βραδίνό SURVIVOR των κατασκηνωτών! Πατέρα Αυγουστίνε μας ακούς;;;... Δυστυχώς, η σύνδεση μας έχει πολλές διακοπές! Ωστόσο το life video έλαβε χώρα και είχε πολλούς αποδέκτες.

Πρωτοφανές, κυρίες και κύριοι, ενώ η 5η ομάδα νίκησε στο SURVIVOR, ταυτόχρονα πλημμύρισε στα δάκρυα. Ελπίζουμε από την συγκίνηση!! Το σίγουρο είναι πως αυτή η νίκη πόνεσε πολύ τους αντιπάλους.

Ο κόσμος μας έχει παρεκτραπεί. Όταν φεύγεις μακρυά απ' τον Θεό αυτό είναι και επόμενο! Έτσι , λοιπόν ο κακός μας εαυτός ήταν η αιτία να στεναχωρήσει τον αγαπημένο μας αρχηγό π. Αυγουστίνο, καθώς και όλους τους ομαδάρχες.

Τέλος καλό όλα καλά, όπως λέει κι ο λαός μας. Η Ιερά εξομολόγηση μάς βοήθησε να καθαρίσουμε τις ψυχές μας και σαν λευκά περιστέρια να ζτήσουμε “Συγγνώμη”απ' όλους που στεναχωρήσαμε.

Πάνω απ' όλα όμως πήραμε το μάθημά μας:

Όμως δεν τελειώσαμε αγαπητοί μας τηλεθεατές. Στην ξεχωριστή αυτη κατασκήνωση γνωρίσαμε και κάτι μόνιμες διαφορετικές κατασκηνώτριες με καμπούρα, όπως τη Νεφέλη και την κόρη της Λαζαρίνα, τις αγαπημένες μας καμήλες. Καθώς και τη Ζήνα και την Φαίη τις αγαπημένες μας φοράδες, που μας ανέχτηκαν στις πλάτες τους, στο δάσος κάνοντας ιππασία.

Σε εξέλιξη ωστόσο βρίσκεται η γιορτή της Γαλιλαίας για την λήξη αυτής της περιόδου με χορευτικό αφιερωμένο στην Μακεδονία, αστεία σκετς, τραγούδια κι άλλα πολλά, τα οποία και θα δημοσιεύσουμε.