Α´ περίοδος Φιλοξενίας της Μητροπόλεως Φωκίδος στα παιδιά 10-12 ετών

Καλησπέρα σας, είμαι η Αθηνά Σμερέκα και θα σας παρουσιάσω το Δελτίο Ειδήσεων, ΕΔΩ αποκλειστικά και μόνο στο Galilaia TV. Μέσα σε λίγα λεπτά θα σας γνωστοποιήσω τα πιο ωραία γεγονότα που συνέβησαν ΕΔΩ στην ῾Γαλιλαία῾, στην 1η Περίοδο Φιλοξενίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος στο Τρίκορφο Δωρίδος.

Με τις ευχές και τις ευλογίες του σεβαστού Ποιμενάρχη μας Σεβ. Μητροπολίτου Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, κατέφθασαν και φέτος τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, δίνοντας το σήμα για την έναρξη της 1ης Περιόδου που διήρκησε από τις 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2019.


Αρχικά, επικρατούσε μια πανδαισία με την έλευση παιδιών, τις φωτογραφίες διαβατηρίου, την τακτοποίηση στα δωμάτια και τα πρώτα παιχνίδια γνωριμίας, αφού από τα 60 μέλη της συντροφιάς μας, τα 25 παιδιά ήρθαν για πρώτη φορά στην Γαλιλαία.

Το απόγευμα της πρώτης μέρας πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός από τον αρχηγό της κατασκήνωσης π. Αυγουστίνο, όπου μας ανέλυσε την σημασία του μυστηρίου του Αγιασμού, τονίζοντας μάλιστα την ιδιαίτερη σημασία στην ζωή μας.

Πολλά παιχνίδια, πολύ διασκέδαση και πολλές πλάκες, όμως πάνω απ' όλα σίγουρα θα μείνουν στα παιδιά αξέχαστες οι «Χώρες», το «Μάστερ Σεφ» που βγήκαν όλοι νικητές και φυσικά η επίσκεψη του υγειονομικού! Μεγάλη πλάκα και απάτη μαζί!!!

Το παράδοξο στην παρέα μας ήταν ότι φέτος ήταν η περίοδος των κληρώσεων. Με κλήρωση δηλ. χωρίζονταν καθημερινά όλες οι υπηρεσίες καθαριότητας. Μόνο που μια 'κατάρα' κυνηγούσε την 4η Ομάδα... Η ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ!

Επίσης, στο φετινό κρυμμένο θησαυρό η νικήτρια ομάδα ήταν η Πέμπτη. Σίγουρα μια από τις πιο ευχάριστες ώρες ήταν και η ιππασία που με την βοήθεια των πατέρων και των αλόγων Ζήνας και Φαίης με τις οποίες τα παιδιά πέρασαν φανταστικά!!!

Ακόμα και οι βραδιές στην καφετέρια με τα εξαίσια φαγητά των κυριών σε συνδυασμό με τα παιχνίδια ήταν καταπληκτικά.

Όμως... με ενημερώνουν από το κοντρόλ ότι είχαμε και μια βραδιά ανακρίσεων για το «Θηρίο της Αποκάλυψης» που βρέθηκε στην 2η τουαλέτα;;;; Μάλιστα, μάλιστα.

Εννοείται…. ότι από αυτήν την κατασκήνωση δεν λείπουν και οι συγκινήσεις. Λόγω εξεταστικής περιόδου η αναγκαστική αποχώρηση ενός εκ των ομαδαρχών ήταν μια απώλεια για την κατασκήνωση. Όμως και στην παραμονή της αποχώρησης, είχαμε το αποχαιρετιστήριο πάρτι, μια υπέροχη βραδιά γεμάτη γέλιο, εκπλήξεις και χαρούμενες αναμνήσεις.

Μετά από όλη αυτή την κατασκηνωτική περίοδο, τα παιδιά πήραν πολλά μαθήματα που θα τους ακολουθήσουν για μια ζωή!

Έμαθαν, να καθαρίζουν, να τακτοποιούν τα πράγματά τους, να κάνουν υπακοή κάνοντας για λίγο στην άκρη το ΕΓΩ , να προσεύχονται μα πάνω απ' όλα, γνώρισαν πώς είναι να ζεις κοντά με τον Χριστό.

Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη, τους ομαδάρχες, τους κοινοτάρχες, τις κυρίες που μας μαγείρευαν, τον υπαρχηγό μας, Θοδωρή Φοή και φυσικά τον αρχηγό πατέρα Αυγουστίνο, για αυτήν την τόσο ξεχωριστή εμπειρία!

Και κάπου εδώ τελειώνει το Δελτίο ειδήσεων. Σας ευχαριστούμε για την παρακολούθησή σας και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και πάντα κοντά ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!!!


Αθηνά Σμερέκα
-Ομαδάρχισσα-