Χειροτονία νέου διακόνου από τον Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο


Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας το Σαββάτο 9 Μαΐου 2020, παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμανδρίτου Προδρόμου Φεγγερού, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος χειροθέτησε σε ρασοφόρο μοναχό τον Βασίλειο Παφίλη του Κωνσταντίνου και της Ιωάννας και του έδωσε το όνομα Αρτέμιος.


Στη μοναχική του κουρά παρευρέθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, καθώς και ο πνευματικός του πατέρας Παν. Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Επίσης παρευρέθηκαν ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης μετά πατέρων εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου του.


Την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χειροτόνησε εις διάκονο τον νέο μοναχό π. Αρτέμιο. Κλήρος και λαός αναφώνησε το “Άξιος” στον νέο ιεροδιάκονο, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να υπηρετήσει πιστά την Ιερά Μονή του, καθώς και την Eκκλησία του Χριστού.


Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε κέρασμα και μοναστηριακή τράπεζα για όλους, με την παρουσία τόσο του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκτίστου, όσο και του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών καθώς και του Πρωτοσυγκέλλου αυτού π. Αγγέλου.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος