Χειροθεσία Καθηγουμένου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας


Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Στεμνίτσας της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Τότε ηγούμενος της Μονής ήταν μια μεγάλη μορφή της Εκκλησίας μας, ο Γέροντας Θεόκτιστος, του οποίου έλαβε το όνομα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας. Το γεγονός αυτό σηματοδότησε όλη την υπόλοιπη πορεία της ζωής του σημερινού Μητροπολίτου μας.


Η αγάπη του προς τον μοναχισμό και τα μοναστήρια μας δεν χάθηκε ποτέ. Τούτο φάνηκε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα ποιμαντικά του καθήκοντα στον ευλογημένο τούτο τόπο της Φωκίδος. Εξ’ αρχής εκδήλωσε έντονο το ενδιαφέρον του για όλα τα μοναστήρια της Μητροπόλεώς του, τα οποία επισκέφθηκε αμέσως μετά την ενθρόνισή του. Όπου βρήκε αδελφότητες ανδρικές ή γυναικείες, τις περιέβαλε με όλη του την πατρική αγάπη και στοργή. Όπου βρήκε κλειστά μοναστήρια, φρόντισε να επανδρωθούν.


Το αυτό έπραξε την παρελθούσα Κυριακή, 24 Μαΐου 2020, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας. Ημέρα λαμπρή, ημέρα δόξας για το μοναστήρι του Προδρόμου, διότι μετά από πολλά χρόνια που το μοναστήρι διοικείτο από επιτροπή, απέκτησε νέο ηγουμενοσυμβούλιο. Ηγούμενος ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόδρομος Φεγγερός, τον οποίο χειροθέτησε ως ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος.


Τον νέο ηγούμενο συνεχάρησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και του ευχήθηκαν κάθε ευλογία από Θεού στα νέα καθήκοντά του.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος