Η εορτή του Αγίου Φανουρίου του νεοφανούς στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Φανουρίου του Μεγαλομάρτυρος, στο γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου, της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Στην πανηγυρική ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, όπου κήρυξε και το θείο λόγο, πλαισιούμενος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο Ιερό Ησυχαστήριο, πλαισιούμενος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Αρκετοί πιστοί παρευρέθηκαν στην εορτή τόσο την παραμονή Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 όσο και ανήμερα την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 για να τιμήσουν τον Άγιο Φανούριο. Στον Εσπερινό την παραμονή δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στο Ιερό Ησυχαστήριο από πιστούς, ενώ τα Ι.Χ. είχαν κατακλίσει τον δρόμο που οδηγεί προς το Τρίκορφο.

Κατά το μοναστηριακό έθιμο ευλογήθηκαν στο τέλος του Εσπερινού εκατοντάδες φανουρόπιτες, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τα κόλλυβα του Αγίου Φανουρίου, όπου φιλοτέχνησαν οι μοναχές του Ησυχαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Γερόντισσα Μόνικα μαζί με τις μοναχές της αδελφότητος, παρείχαν και τις δυο ημέρες πλούσια την φιλοξενία στους κληρικούς και στους προσκυνητές που ήρθαν να τιμήσουν και να πάρουν την ευλογία του Αγίου Φανουρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος