Εγκαίνια νέου γηπέδου από τον Μητροπολίτη Φωκίδος και τουρνουά ποδοσφαίρου Κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως

 


Στο νέο υπέροχο γήπεδο του Γαλαξιδίου Δήμου Δελφών, το οποίο πριν λίγες ημέρες εγκαινίασε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος, αλλά και με την ευλογία του, πραγματοποιήθηκε το 7ο  Τουρνουά Ποδοσφαίρου (Α’ γύρος) καθώς και το 2ο Τουρνουά Βόλεϊ το οποίο πραγματοποιήθηκε στην σχολική μονάδα Γαλαξιδίου, εκ μέρους του Γραφείου Νεότητας της Ι. Μ. Φωκίδος.

Κάτω από ένα ηλιόλουστο ουρανό, αλλά και με τσουχτερό κρύο προσήλθαν 7 κατηχητικές ομάδες εφήβων από τις περιοχές Άμφισσας, Ιτέας, Κίρρας, Δελφών, Γαλαξιδίου, Ερατεινής, και Περιφέρειας Ευπαλίου εκατόν πενήντα (150) και περισσότεροι νέοι οι οποίοι αποτελούν πλέον το ενεργό δυναμικό των αγώνων ποδοσφαίρου και βόλεϊ ηλικίας 12-18 ετών, για να διαγωνιστούν στους παραπάνω αγώνες.

Με την παρουσία και την καθοδήγηση του Υπευθύνου Νεότητας της Μητροπόλεως π. Αυγουστίνου Σύρρου, καθώς και με την βοήθεια των τριών διαιτητών του Στέφανου Πέλα και Δημήτρη Λάμπρου παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και της Θεοφανίας Κούτουλα απόφοιτη Λυκείου για το βόλεϊ το Τουρνουά διεξήχθη ανάμεσα σε 7 ομάδες.

Μετά από 14 ποδοσφαιρικούς αγώνες και 6 παιχνίδια βόλεϊ διακρίθηκε η ομάδα της Ιτέας στο ποδόσφαιρο ως πρώτη βαθμολογικά με 12 βαθμούς αλλά και βγήκε νικήτρια παίρνοντας το ΚΥΠΕΛΛΟ στο Τουρνουά βόλεϊ και ο κάθε παίχτης το σχετικό μετάλλιο! Η ομάδα του ποδοσφαίρου πήρε σαν τρόπαιο μια καλή μπάλα ποδοσφαίρου και πανηγύρισε την προτεραιότητά της. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας, καθώς και στους κατηχητές. Έτσι λοιπόν το 7ο Τουρνουά ποδοσφαίρου (Α´ γύρος) μεταξύ των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος στέφθηκε με επιτυχία και αν μη τι άλλο αποτελεί ένα ωραίο κίνητρο για να συνεχίσουμε για αναμένοντας με αγωνία και το Β´μέρος.

Να ευχαριστήσουμε τον Θεό μας για την χθεσινή υπέροχη ηλιόλουστη ημέρα αλλά και την επιτυχία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα! Δοξασμένο το όνομά Του!

Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα!!!

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον Δήμο Δελφών και ιδιαιτέρως την δ/νση αλληλεγγύης και το τμήμα Αθλητισμού για την δωρεάν παραχώρηση του γηπέδου του Γαλαξιδίου, καθώς και την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την χρήση των σχετικών χώρων του σχολείου.

Από το Γραφείο Νεότητας

της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος