Μἠνυμα του Μητροπολίτου πρός τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ι. Μητροπόλεώς μας



Αγαπητά μου παιδιά,

Με την ευλογία του καλού Θεού αρχίζει σήμερα μιά νέα σχολική χρονιά. Ξεκούραστοι από τις διακοπές του καλοκαιριού, πλημμυρίσατε και πάλιν εφέτος τις αυλές των σχολείων σας και οι χαρούμενες και γεμάτες ζωή φωνές σας αντηχούν ευχάριστα μέσα στο σχολικό σας περιβάλλον. Κατά την διάρκεια αυτής της νέας χρονιάς με τη βοήθεια των καλών σας δασκάλων θα μάθετε νέα πράγματα, ασφαλώς πολύ χρήσιμα για την ζωή σας.

Μαζί όμως με τις γνώσεις που θα αποκτήσετε μέσα από τη διδασκλία των μαθημάτων που προβλέπονται από το ωρολόγιο πρόγραμμά σας, θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε και την αγάπη του κοινού στοργικού Πατέρα μας, του Θεού, να χαρείτε την ομορφιά του παιχνιδιού, να δημιουργήσετε φίλους μέσα από τον κύκλο των συμμαθητών σας, να ανοίξετε σιγά-σιγά τα πανιά σας στον κόσμο της γνώσεως.

Καθώς ζείτε την ομορφότερη και την πιο ξέγνοιαστη περίοδο της ζωής σας, αυτήν δηλαδή της παιδικής ηλικίας, αξιοποιήστε την παιδιά μου, με την σοφή καθοδήγηση των γονιών σας και των διδασκάλων σας.


Ο δε Χριστός, ο οποίος τόσο πολύ αγαπά τα παιδιά για την αθωότητά τους και την ομορφιά της ψυχής τους, εύχομαι να σας σκεπάζει φιλόστοργα και προστατευτικά και κατά την διάρκεια της νέας αυτής σχολικής χρονιάς και να χαρίζει σε σας, τις οικογένειές σας, τους καλούς σας δασκάλους, υγεία, χαρά, επιτυχία, πρόοδο και κάθε ευλογία Του. Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Ο Μητροπολίτης σας
+ Ο ΦΩΚΙΔΟΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ