Βάλε το GPS μπροστά σου, καρδιά μου! Δεν θα χαθείς ποτέ ξανά. Εκπλήρωσε το θέλημά Του, καρδιά μου!





Επιτέλους!!! Έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Για άλλη μια χρονιά, οι πόρτες της Γαλιλαίας άνοιξαν και δέχτηκε νέες και παλιές νέες από 10-18 ετών από τις 20 Ιουλίου ως την 1η Αυγούστου 2019. Ενθουσιασμός, χαρά και περιέργεια κυρίευαν στα πρόσωπα των παιδιών για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην συνέχεια. Για να δούμε άξιζε τελικά αυτός ο ενθουσιασμός;;


Η περιπέτεια ξεκινά με το κορυφαίο και σε όλους αγαπητό παιχνίδι του κρυμμένου
θησαυρό. Στόχος η πολυπόθητη σημαία της ομάδας!! Για να δούμε και φέτος ποιός θα είναι προστάτης άγιος ή αγία της ομάδας; Προς έκπληξη μας ανακαλύψαμε πως όλες είχαμε τις γυναίκες μυροφόρες. Ως κοπέλες και εμείς καλούμαστε να τους μοιάσουμε στην αγάπη τους για Τον Χριστό !!!

Και όσον αφορά τα παιχνίδια δράσης;;; Πιστέψτε με…. ήταν πολλάαααααααα. Παιχνίδια ομαδικά απαιτούσαν συγκέντρωση, ταχύτητα και συνεργασία με σκοπό την κατάκτηση της πρώτης θέσης!! Πρώτη θέση έλαβε η καταϊδρωμένη και βρεγμένη κίτρινη ομάδα!!!! Συγχαρητήρια!!!!!

Φοβερά νυχτερινά παιχνίδια με φακούς και όχι μόνο... όποιος τρόμαζε... καλύτερα γι αυτόν θα ήταν να μην έπαιζε! Ποιος δεν θα θυμάται το νυχτερινό παιχνίδι που μας είχαν δεμένες σε καρέκλες και έπρεπε να μας λύσουν;

Όσο για τις φάρσες φέτος ήταν άλλο πράγμα!!Τόσο πολύ το αρχηγείο μας είχε όρεξη που μιά φορά έκανε φάρσα στον εαυτό του χωρίς να το ξέρει!Και όλη η κατασκήνωση κατέληξε να ψάχνει το μισό αρχηγείο ένα ολόκληρο βράδυ παρέα βέβαια με το άλλο μισό!!!!

Μέσα σε όλη αυτή την τρέλα, τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία, να επισκεφτούν την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου. Μια αξέχαστη εμπειρία ζήσαμε στις κατακόμβες του μοναστηριού. Η πιο δύσκολη δοκιμασία ήταν βέβαια να ανάψουμε ένα κεράκι αλλά με το δικό μας αρχηγείο, ακόμα και αυτό κατέληξε σε μία ΤΕΛΕΙΑ φάρσα!

Το ένα αστείο πίσω από το άλλο και τελικά οι κατακόμβες έγιναν ένα τέλειο σπίτι του τρόμου για μερικές από εμάς!!! Στο βραδινό τραγουδήσαμε με τις υπέροχες φωνές μας,τόσο που σπάσαμε τις φωνητικές μας χορδές τους στην αδελφότητα του μοναστηριού.Τώρα αν μας ξανακαλέσουν θα δείξει!!

And it’s PARTY TIMEEEE!!!!! Πρωτότυπα και τρομερά χορευτικά ομόρφιναν τη σκηνή της Γαλιλαίας και εντυπωσίασαν το κοινό. Βέβαια οι χορεύτριες μας και όχι μόνο χάνανε τα βήματα από τα γέλια γιατί όπως καταλαβαίνετε αυτά δεν ήταν απλά χορευτικά!

Και επειδή νηστικό αρκούδι,δεν χορεύει... Γι’αυτό και απ΄ το μενού δεν έλειπαν τα χοντόγκ, τα παγωτά, τα μπεργκεράκια, το γιαούρτι, οι πάστες και το ριζόγαλο!!! Όμως, ποιος έδινε τι δύναμη;;; Το φασολάκι και ο αρακάς, βεβαίως βεβαίως!!!

Καλά όλα αυτά, αλλά τι κάνει ξεχωριστή αυτή την κατασκήνωση; Τι κάνει τα κορίτσια να στρέφουν το βλέμμα προς τον Χριστό;;; Μέσα από τις ομιλίες του Γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη και της Γερόντισσας Μόνικας, γνωρίσαμε την ζωή κοντά στο Χριστό. Μοιραστήκαμε σκέψεις και προβληματισμούς και πήραμε πολλές απαντήσεις στα ερωτήματά μας. Όμως, μια συγκεκριμένη φράση του Γέροντα έμεινε χαραγμένη στις καρδιές μας:

“Μπορεί να μην ξανάρθετε εδώ, αλλά αυτό που σας λέω πρέπει να το θυμόσαστε πάντα. Αν θέλουμε να φτάσουμε στον Χριστό,για να μην χάσουμε τον δρόμο, πρέπει να διαβάζουμε κάθε μέρα την Καινή Διαθήκη,το πνευματικό GPS.”

Το αποτέλεσμα;;; Τελικά αυτός ο ενθουσιασμός άξιζε!! Ραντεβού του χρόνου στην Γαλιλαία που τόσο αγαπάμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και ποιμενάρχη μας που με τις ευχές του ζήσαμε αυτές τις τόσο ξένοιαστες μέρες που θα μας στηρίζουν για όλο τον χρόνο μέχρι να ξαναέρθουμε...

“Βάλε το GPS μπροστά σου,
καρδιά μου!
Δεν θα χαθείς ποτέ ξανά.
Έκπληρωσέ το θέλημά Του,
καρδιά μου!
Και ψάλλε με τους αγγέλους Ωσαννα!”

Τραγούδι του 5ου θαλάμου