Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος


Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής χαράς, την Κυριακή προ των Χριστουγέννων 18 Δεκεμβρίου 2022, όπου η Εκκλησία μας τιμά τους Προπάτορες του Χριστού μας, από Αδάμ μέχρι και τον Ιωσήφ τον Μνήστορα, αλλά και τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Σεβαστιανού, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον γεμάτο Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ιτέας, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως μας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος είναι έγγαμος και σπουδάζει στο τρίτο έτος του Τμήματος Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Ιερωσύνης και απηύθυνε λόγους πνευματικής και πατρικής οικοδομής προς τον νέο κληρικό. Επίσης επαίνεσε την βαθιά πίστη του στο Θεό, την οποία καλλιεργούσε διαρκώς από μικρός, έχοντας ισχυρό στήριγμα τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ και Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας, Γέροντα Νεκτάριο, αλλά και τον συμμαρτυρήσαντα πνευματικό του π. Αυγουστίνο Σύρρο, Αρχιερατικό Επίτροπο Ευπαλίου, Ποτιδανείας, Ερατεινής και Λιδωρικίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος