Ποιμαντικές επισκέψεις Μητροπολίτου Φωκίδος και του Πρωτοσυγκέλλου στα κατηχητικά σχολεία


Την εβδομάδα αυτή τόσο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος όσο και ο Πρωτοσύγκελλος αυτού Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης επισκέφθηκαν τα κατηχητικά σχολεία της Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμφίσσης όπου έκοψε τη βασιλόπιττα των παιδιών του κατηχητικού σχολείου και μίλησε για τη συμβολή των κατηχητικών σχολείων στη διαπαιδαγώγηση των νέων μας, παρακάλεσε δε τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στα κατηχητικά και στις νεανικές συναντήσεις των ενοριών μας, διότι ο Χριστός είναι εκείνος, ο οποίος μπορεί να κρατήσει τους νέους μας μέσα στη σύγχρονη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και ευχήθηκε καλή πρόοδο πνευματική στα παιδιά και τους γονείς που παρευρίσκοντο εκεί. 

Ο Πρωτοσύγκελλος επισκέφθηκε τα κατηχητικά Αμφίσσης που λειτουργούν στο νέο πανέμορφο πνευματικό κέντρο που στεγάζεται στον πρώτο όροφο πάνω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και τα κατηχητικά Κίρρας που στεγάζονται στο νέο πνευματικό κέντρο της ενορίας, που δημιουργήθηκε για τους νέους μας. Ο Πρωτοσύγκελλος μίλησε για τη νέα τάξη πραγμάτων και πως οι σκοτεινές δυνάμεις με διαφορετικούς τρόπους προσπαθούν να απομακρύνουν τους νέους από το Θεό και την Εκκλησία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως