4ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου. Μαλάματα. Νικήτρια η ομάδα της Ερατεινής. Συμμετείχαν 6 ομάδες






3ο Τουρνουά 2019, Μαλάματα. Νικήτρια η ομάδα Περιφέρειας Ευπαλίου. Συμμετείχαν 5 ομάδες.
2ο Τουρνουά 2018, Μαλάματα. Νικήτρια ομάδα η Ερατεινή. Συμμετείχαν 4 ομάδες.
1ος αγώνας 2017, Γαλαξίδι. Νικήτρια ομάδα η Ερατεινή. Συμμετείχαν 3 ομάδες.

Αναλυτικότερα....




Αναλυτικότερα....

Ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το 4ο τουρνουά ποδοσφαίρου των νεανικών συναντήσεων στις 23/02/᾽20 στο ΑΚ.ΜΑ Μανάγουλης Δωρίδος, που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 180 έφηβοι παίχτες και φίλαθλοι.

Με την παρουσία του μάς τίμησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Θεόκτιστος και ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης που με τα λόγια τους μας ενθάρρυναν για το παιχνίδι που ακολουθούσε. Με την καθοδήγηση του Υπευθύνου Νεότητος της Μητροπόλεως π. Αυγουστίνου Σύρρου, καθώς και με την βοήθεια των διαιτητών Χαράλαμπου, Στέφανου και Παναγιώτη Βαβάτσικου και με εκφωνητή τον Δημήτρη Λάμπρου, το τουρνουά διεξήχθη ανάμεσα σε 6 ομάδες. 1. Άμφισσας, 2. Γαλαξιδίου, 3.Ερατεινής, 4. Ευπαλίου (Περιφέρειας), 5. Ιτέας και 6. Κίρρας.

Για πρώτη χρονιά δημιουργήθηκαν εντυπωσιακές σημαίες για την κάθε ομάδα. Φέτος υπήρχαν 2 όμιλοι με τον 1ο όμιλο να αποτελείται απο τις ομάδες του Γαλαξιδίου, Ευπαλίου και Ερατεινής και με 2ο όμιλο τις ομάδες Άμφισσας, Ιτέας και Κίρρας.

Από τους 2 ομίλους στον ημιτελικό βγήκαν νικήτριες οι ομάδες της Ερατεινής, Ευπαλίου, Ιτέας και Κίρρας και με τον αποκλεισμό των ομάδων Άμφισσας και Γαλαξιδίου που όμως μας έπαιξαν πολύ δυνατά.

Ύστερα από έναν σκληρό αγώνα μεταξύ των ομάδων Κίρρας-Ευπαλίου και Ερατεινής-Ιτέας στον τελικό πέρασαν οι ομάδες Ερατεινής με σκορ 2-1 έναντι της Ιτέας και η ομάδα της Κίρρας με 1-0 έναντι του Ευπαλίου νικώντας στα πέναλντι. Να σημεωθεί ότι για πρώτη φορά πήγε στον τελικό αγώνα η ομάδα της Κίρρας η οποία ήταν κατακουρασμένη, αφού δεν είχε αναπληρωματικούς παίχτες.

Επάξια φέτος την νίκη πήρε η ομάδα της Ερατεινής με σκορ 1-0 έναντι της ομάδας Κίρρας και αφενός οι παίχτες και κατηχητές βραβεύτηκαν με ένα μετάλλιο και αφετέρου η νικήτρια ομάδα Ερατεινής κατέκτησε το κύπελλο για 3η φορά!

Δεν θα παραλείψουμε το γεγονὀς της ζεστής τυρὀπιττας και του σάντουιτς που μας κέρασαν οι κατηχητές μας διότι μας ἑκοψε η πείνα!!!

Για ακόμη μια χρονιά, δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα φανατισμού, θυμού, οργής, βωμολοχίας και αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά αντίθετα υπήρχε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα διότι όλα τα παιδιά χαιρόντουσαν για τον αγώνα, έπαιξαν ένα ποιοτικό παιχνίδι χαρίζοντας υπέροχες στιγμές. Συνέχαιραν και χειροκροτούσαν ο ένας τον άλλο ανεξάρτητα εαν η ομάδα τους κέρδισε ή έχασε.

Κατά την διάρκεια της απονομής των μεταλλίων, ύστερα από τον επίλογο του π. Αυγουστίνου ο οποίος τόνισε την σημασία τού να παίζουν, να αθλούνται, να γυμνάζονται οι νέοι χωρίς τα παράταιρα φαινόμενα του φανατισμού είναι δείγμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για μικρούς και μεγάλους.

Κατόπιν μια όμορφη έκπληξη περίμενε τους ιερείς-κατηχητές και βοηθούς των Μέσων και Ανωτέρων κατηχητικών. Η Έφη Χαϊδόγιαννου και η Αθηνά Σμερέκα, μαθήτριες Γ´ Λυκείου ως εκπρόσωποι όλων των παιδιών τούς χάρισαν ένα γράμμα-κατάθεση ψυχής που το έγραψαν μέσα απο την καρδιά τους εκφράζοντας τον Σεβασμό την Ευγνωμοσύνη και την αγάπη προς αυτούς για την ανιδιοτελή προσφορά τους στους Εφήβους της Μητροπόλεώς μας. Επίσης τους παρέδωσαν και μια αναμνηστική πλακέτα σαν ενθύμιο των ανωτέρω.

Αυτή η μέρα τελείωσε, χαρίζοντάς μας πολλές αναμνήσεις και αξέχαστες στιγμές και ελπίδα ότι του χρόνου θα ξαναέρθουν αυτές και καλύτερες στιγμές. Και του χρόνου!

Για το Γραφείο Νεότητας
- Αθηνά Σμερέκα -