Ο Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος στην Ιτέα

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους λειτούργησε και ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος ενώπιον πλήθους λαού που προσήλθε για να τιμήσει τον Άγιο Χαράλαμπο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στη ζωή του Αγίου Χαραλάμπους τόνισε ότι, ο Άγιος είχε τόση μεγάλη αγάπη προς τον Χριστό που πρόσφερε όχι μόνο το αίμα του γι’ Αυτόν αλλά και τη λαμπρή καριέρα του γενόμενος κληρικός. Τέτοιες ευλογημένες ψυχές αναζητά και σήμερα η Εκκλησία μας. Ανθρώπους με πνεύμα μαρτυρίου και μαρτυρίας για τον Χριστό μας, ο οποίος δεν είναι ένας απλός φιλόσοφος ή επαναστάτης αλλά είναι Θεός αληθινός εκ Θεού αληθινού. Τούτη την αλήθεια μαρτυρεί στο Ευαγγέλιό του ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος κάλεσε το λαό του Θεού να προσέχει από τις πλάνες και τις αιρέσεις που κυκλοφορούν για τον Ιησού Χριστό τόσο μέσα σε κοσμικά βιβλία όσο και στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να εξαφανίσουν τη θεϊκή υπόσταση του Κυρίου μας υποβιβάζοντάς Τον σαν τον αιρεσιάρχη Άρειο ως απλό και κοινό άνθρωπο.
Ο Άγιος Χαράλαμπος μαρτύρησε γι’ αυτή την αλήθεια ομολογώντας ότι ο Χριστός είναι ο μόνος αληθινός Θεός και όχι τα είδωλα και οι ψεύτικοι θεοί που δημιουργούν οι άνθρωποι ανά τους αιώνες.
Αυτή την πίστη την διασώζει ακέραιη μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία, γι’ αυτό ας μένουμε εντός αυτής μιμούμενοι τον Άγιο και δίνοντας τη δική μας μαρτυρία στο σύγχρονο κόσμο.

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως