Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο Μοναστηράκι

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας λειτούργησε στο Μοναστηράκι Δωρίδος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μιλώντας για το ύψος της ιερωσύνης τόνισε την ανάγκη οι γονείς να καλλιεργούν στα παιδιά τους την πίστη προς τον Θεό και την αγάπη προς την Εκκλησία, διότι το εκπαιδευτικό σύστημα όπως λειτουργεί τα τελευταία χρόνια δεν μεταλαμπαδεύει στις ψυχές των νέων μας τις αρετές της πίστεως και της αγάπης προς τον Θεό και την Εκκλησία, παρά τις έντονες αντιδράσεις πιστών και καλών εκπαιδευτικών.

Η εκπαίδευση μεταφέρει μόνο γνώσεις και θεωρίες, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να μένουν με άδειες τις ψυχές τους και να αισθάνονται ένα τεράστιο ψυχικό κενό, το οποίο προσπαθούν να το γεμίσουν με τις ψεύτικες ηδονές, με ναρκωτικές ουσίες και άλλες αμαρτίες αναζητώντας εκεί την ευτυχία και τη χαρά. Αιτία της μελαγχολίας που αποτελεί μάστιγα της σύγχρονης εποχής μας είναι η απιστία στο Θεό, η έλλειψη οραμάτων και μεγάλων ιδανικών που κρατούν όρθιες τις ψυχές των νέων μας.

Εμείς οι κληρικοί έχουμε χρέος να γεμίσουμε τις άδειες ψυχές με Χριστό και με τα αθάνατα ιδανικά του Έθνους μας. Γι’ αυτό και αναζητούμε νέους μορφωμένους με πίστη στο Θεό που θα εργαστούν στην εκκλησία γενόμενοι κληρικοί και αγωνιζόμενοι να καλλιεργήσουν στις ψυχές των συγχρόνων ανθρώπων την πίστη στον Χριστό και την αγάπη για την Εκκλησία Του.

Ως Επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας σήμερα θα τιμήσω τον καλό κληρικό σας π. Γεώργιο Παπανδρέου δίνοντάς του την πνευματική πατρότητα του εξομολόγου, για να καθοδηγεί τις ψυχές σας προς την Βασιλεία των Ουρανών.

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως