Συνάντηση & γεύμα με τον Ποιμενάρχη μας κ. Θεόκτιστο στις 8/2/᾽20

Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκαν οι νέοι Γυμνασίου και Λυκείου την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκτίστου, αφού οι συμμετοχές έφτασαν στα 300 άτομα, αριθμός σοκ για τα δεδομένα της εποχής μας, καθώς γεννηθήκαμε σε χρόνια που η πίστη μας χτυπιέται από όλες τις δυνάμεις του κακού!


Τα παιδιά κατέφθασαν στην Άμφισσα το Σάββατο 8/2/᾽20 στις 11:00 το πρωί και συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού. Ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης και ο πατήρ Αυγουστίνος τούς απασχόλησαν μέχρι την άφιξη του Δεσπότη μας που με μεγάλη χαρά τον υποδέχτηκαν.

Μετά την προσευχή υπήρξε μια εποικοδομητική ομιλία του Ποιμενάρχη μας για την σημασία και την σημαντικότητα του εκκλησιασμού στην ζωή μας.

Στο τέλος της ομιλίας του, ευχαρίστησε τα παιδιά για την αποδοχή τής πρόσκληση του και συγκινημένος έλαβε τα δώρα από τον υπεύθυνο Νεότητας της Μητροπόλεώς μας πατ. Αυγουστίνο ο οποίος του προσέφερε εκ μέρους των κατηχηττών και των παιδιών ως δώρο ένα άλμπουμ φωτογραφιών αφιερωμένο στην 1η πενταετία του Ποιμενάρχη μας στην Ιερά Μητρόπολη. Επίσης και η Αθηνά Σμερἐκα τού πρόσφερε ένα τριαντάφυλλο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αγάπης εκ μέρους των παιδιών.

Ύστερα, τον λόγο τον πήρε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης και ανοίξε το θέμα για την περίοδο του Τριωδίου. Επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια εσωστρέφεια του εαυτού μας ώστε να οδηγηθούμε στην αυτογνωσία, την ταπείνωση, την μετάνοια και την Ανάσταση. Όμως, αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ είναι να μην λείπουμε την Κυριακή στο Ραντεβού με Τον Χριστό!

Αργότερα, και μετά την φωτογραφία έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό τους περίμενε ένας ωραίος χώρος με νόστιμα φαγητά και φυσικά τι καλύτερο από το σουβλάκια.

Στο γεύμα που παρέθεσε η Μητρόπολη στα παιδιά παρευρἐθηκαν άπαντες Επίσκοπος, Πρωτοσύγκελλος, Γενικός Αρχιερατικός π. Νικόλαος οι ιερείς-κατηχητές, οι κατηχήτριες, βοηθοί κατηχητών και τα παιδιά!

Αυτή η μέρα θα παραμείνει σε όλους αξέχαστη αλλά και διδακτική! Και δεν ξεχνάμε ότι γεννηθήκαμε σε χρόνια που η πίστη μας χτυπιέται από όλες τις δυνάμεις του κακού. Μα ποθούμε η Εκκλησία να ναι ελεύθερη και ζώσα να 'χει μέσα της Λιοντάρια Χριστιανούς!


Για το Γραφείο Νεότητας
    -Αθηνά Σμερέκα-