Εκατοντάδες λαού στην ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην Πάτρα


Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό από την την πνευματική και υλική προσφορά του προς την εκκλησία και τον λαό του Θεού, έχει κερδίσει την αγάπη, τις καρδιές και τον σεβασμό όχι μόνο των μεγάλων και των νέων της Φωκίδος, αλλά και της πλειοψηφίας του ορθοδόξου ελληνικού λαού. Τούτο φαίνεται από τις προσκλήσεις που δέχεται για ομιλίες, εξομολογήσεις και Θείες Λειτουργίες σε διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού. Έτσι δέχθηκε πρόσκληση από τον Σύνδεσμο φίλων του Αγίου Όρους Πατρών «Η Πλατυτέρα» να ομιλήσει με την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχη Πατρών κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος.

Περισσότεροι από 400 πιστοί κάθε ηλικίας γέμισαν τον Ναό και το γυναικωνίτη για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Γέροντα που είχε θέμα: «Πώς η θλίψη, ο πόνος και η αρρώστια μετατρέπονται σε χαρά;»

Ο Γέροντας Νεκτάριος με το συναρπαστικό του λόγο, το απλό ύφος του και με παραδείγματα από την καθημερινότητα της ζωής μπόρεσε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου σε μια ομιλία που κράτησε σχεδόν 1 ώρα και 30 λεπτά, ενώ ο κόσμος δεν αποχωρούσε εάν δεν έπαιρναν την ευχή του.

Ακολουθούν κι άλλες ομιλίες του Γέροντα, τόσο εντός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όσο και στην Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη.

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.