Η Αγάπη του λαού στον Πρωτοσύγκελλό μας Γέροντα Νεκτάριο


Όλοι χαιρόμεθα που ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκτιστος επέλεξε ως Πρωτοσύγκελλό του τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη Καθηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος. Απεδείχθη μια από τις καλύτερες επιλογές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Άψογος στη συνεργασία μετά του Επισκόπου μας και όλων των κληρικών μας, καθώς και η σχέση του μετά του ευσεβούς λαού μας είναι αρίστη.


Με τη μεγάλη του καρδιά και την αγάπη του ο Πρωτοσύγκελλός μας έχει αγκαλιάσει όλη τη Φωκίδα, αλλά και ο λαός μας τον τιμά και τον αγαπά ομοίως. Τον αγαπά δε και τον σέβεται όχι μόνο η Φωκίδα, αλλά και το πανελλήνιο. Τούτο αποδεικνύεται καθημερινά από τις συνεχείς προσκλήσεις που δέχεται από διάφορες Μητροπόλεις, για να πραγματοποιήσει πνευματικές ομιλίες στις περιφέρειές τους. Όπου κληθεί δίδει το παρόν και οι ναοί γεμίζουν από πιστούς για ν’ ακούσουν το λόγο του Θεού και να ασπαστούν ευλαβικά το χέρι του για να πάρουν την ευχή του.


Ήδη μίλησε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στη Μητρόπολη Κηφισίας, στη Μητρόπολη Πατρών και ακολουθούν οι Μητροπόλεις Καισαριανής και Βύρωνος, Δημητριάδος (Βόλος), Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρουπόλεως κλπ.


Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως