Ο Μητροπολίτης Φωκίδος στη Δεσφίνα

Με την Δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Χαράλαμπος πολιούχος Δεσφίνας. Το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Θεόκτιστος πλαισιωμένος από Ιερείς της Πόλεως μας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του τιμώμενου Αγίου. Συγκεκριμένα τόνισε την ιεροπρέπεια, τον ζήλο και την αγάπη που είχε προς τον Θεό ο Άγιος, που νυχθημερόν εργαζόταν πνευματικά και ιεραποστολικά για να οδηγήσει τις ψυχές των ανθρώπων κοντά στον Χριστό και την Εκκλησία Του. Θέλουμε και σήμερα κληρικούς με αγία ζωή που να εμπνέουν τους πιστούς και να τους έλκουν κοντά στον Χριστό και όχι η συμπεριφορά τους να τους απομακρύνει από τον Χριστό και την Εκκλησία.

Θέλουμε κληρικούς με πνευματικότητα, αφιλοχρήματους και με ιεραποστολικό ζήλο, ώστε νυχθημερόν να εργάζονται ακούραστα για τη δόξα του Θεού. Θέλουμε κληρικούς στο ύψος του σημερινού εορταζομένου Αγίου, στο ύψος του Αγίου Παϊσίου, του Αγίου Πορφυρίου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Θέλουμε κληρικούς που θα δίνουν τη μαρτυρία του Χριστού στο σύγχρονο κόσμο και θα είναι έτοιμοι να δώσουν και το αίμα τους στον Χριστό, όπως το έδωσε και ο Άγιος Χαράλαμπος. Έχοντας τέτοιους κληρικούς, τότε η Εκκλησία θα δοξάζεται και ο ουρανός θα χαίρεται.

Προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου για το έργο που επιτελεί στην ενορία του και θέλοντας να τον ανταμείψει τον χειροθέτησε με το οφφίκιο του Σακελλάριου. Ο λαός της Δεσφίνας φώναξε άξιος και στο τέλος ο π. Κωνσταντίνος δέχθηκε τις ευχές των πιστών.

Εκ του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως